PALA MALOLETNIČKA BANDA SA BALKANA! Srbi, Bosanci i Rumuni krvnički pretukli Austrijance, najmlađi ima 13 godina!


IZVOR: Republika - 14.10.2024 | 00:46


Navodno, ovo nije prvi put da ova banda pravi probleme po Salcburgu

Foto: Shutterstock
PALA MALOLETNIČKA BANDA SA BALKANA! Srbi, Bosanci i Rumuni krvnički pretukli Austrijance, najmlađi ima 13 godina!

Nakon višemesečne istrage policija Salcburga uspela je da reši slučaj napada iz maja meseca kada je maloletnička banda brutalno pretukla dvojicu Austrijanaca.

Reč je o bandi maloletnika sa Balkana, svi uzrasta od 13 do 16 godina, a među njima nalazi se i državljani Srbije, Bosne i Hercegovine, kao i Rumunije.

Sve se desilo 19. maja kada su se dvojica Austrijanaca vraćala sa koncerta. U jednom momentu ušli su u raspravu sa jednim tinejdžerom, a zatim je čitava grupa maloletnika prišla i pretukla ih. Reč je o brutalnom napadu jer je Austrijanac (29) ostao da leži u besvesnom stanju, dok je njegov 30-godišnji prijatelj zadobio lakše povrede. Teško povređeni 29-godišnjak je hitno prebačen u Univerzitetsku bolnicu u Salcburgu, pišu Nezavisne.

Međutim, iako je bilo dosta svedoka napada, niko nije uspeo da opiše napadače. Tek nakon detaljne analize mutnih snimaka sa nadzornih kamera policija je uspela da identifikuje maloletnike iz BiH, Srbije i Rumunije. Niko od njih nije stariji od 16 godina. Oni su privedeni, neki su priznali da su učestvovali u napadu, a protiv njih će biti podnesena prijava.

Navodno, ovo nije prvi put da ova banda pravi probleme po Salcburgu.

Podsetimo, početkom meseca pripadnici MUP Srbije uhapsili su Sašu K., Sašu J. i Milovana J., inače trojicu begunaca koji se sumnjiče da su 29. maja u austrijskom gradu Fezendorfu, zapadno od Beča, brutalno pretukli zemljake Zlatomira J. (66) i njegovog sina Zlatana J. (29).

Oni su, podsetimo, nakon žuste rasprave na jednom dečijem rođendanu, kako se sumnja, nasrnuli na oca i sina, tukli ih i rukama i nogama, da bi stariji čovek usled zadobijenih povreda posle nekoliko dana preminuo u bolnici.

Naša policija je u saradnji sa kolegama iz Austrije, intenzivno tragala za osumnjičenima za ovo nemilosrdno ubistvo, a trojici osumnjičenih su pre nekoliko dana lisice stavljene u Valjevu, njihovom rodnom gradu. Uhapšeni su posle četiri meseca skrivanja od austrijske policije.

BONUS VIDEO: