PAKAO NA BEOGRADSKIM ULICAMA! Kolaps na svim velikim saobraćajnicama, tražite alternativne puteve na posao! (FOTO)


IZVOR: Republika/J.B. - 18.10.2024 | 07:55


Velike kolone vozila!

Foto: naxi kamere/printscreen
PAKAO NA BEOGRADSKIM ULICAMA! Kolaps na svim velikim saobraćajnicama, tražite alternativne puteve na posao! (FOTO)

Beograd je jutros, kao i obično petkom, dočekao građane u znaku jutarnjeg špica, kada su saobraćaj i promet na ulicama na vrhuncu. Iako je ovaj dan poznat po većim gužvama nego u drugim delovima nedelje, jutros je situacija dodatno otežana zbog kolapsa na nekoliko ključnih tačaka u gradu.

Trenutno se najveće zastoje beleže na Gazeli i Pančevačkom mostu, gde vozači stoje u dugim kolonama, pokušavajući da se probiju do svojih odredišta. Ove glavne saobraćajnice često postaju kritične tačke, posebno u jutarnjim satima, kada se Beograđani upućuju na posao. Na Brankovom mostu, situacija je nešto bolja, ali gužva je i dalje prisutna, dok je na Plavom mostu situacija slična, s povremenim zastojevima. POGLEDAJ GALERIJU

Osim ovih ključnih saobraćajnica, gužve su zabeležene i kod Trga Nikole Pašića, kao i na Takovskoj ulici, gde se vozila sporije kreću zbog povećanog broja automobila. Autokomanda je takođe pogođena kolapsom, što dodatno otežava svakodnevne migracije građana.

S druge strane, na Slaviji i Trgu republike jutros se može primetiti iznenađujuća sloboda u saobraćaju, s minimalnim zadržavanjima. Ovo je posebno neuobičajeno za petak, kada su obično i ovi delovi grada pod velikim pritiskom. Čak ni na Novom Beogradu, gde se obično očekuje pojačan saobraćaj, nije došlo do formiranja većih gužvi, posebno na autoputu, koji se čini prohodnim.

Vozači se preporučuje da budu strpljivi i da se pridržavaju saobraćajnih propisa kako bi olakšali situaciju na ulicama. Takođe, ukoliko je moguće, preporučuje se korišćenje javnog prevoza ili alternativnih ruta kako bi se izbegli zastoji. Iako su gužve deo svakodnevice u Beogradu, svakako je važno planirati putovanja unapred, posebno tokom jutarnjeg špica. S obzirom na trenutne uslove na putevima, vozači bi trebali biti spremni na moguće kašnjenja dok se probijaju kroz užurbane ulice Beograda.

BONUS VIDEO