REKONSTRUKCIJA VLADE JE PITANJE VREMENA! Vučević najavio KADROVSKE promene u Nemanjinoj!


IZVOR: Republika/Š. P. - 18.10.2024 | 10:10


Valjda je prirodno da se vrši neka ocena za rad, rekao je premijer.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
REKONSTRUKCIJA VLADE JE PITANJE VREMENA! Vučević najavio KADROVSKE promene u Nemanjinoj!

Premijer Miloš Vučević istakao je za Pink televiziju da je pitanje vremena rekonstrukcije Vlade Republike Srbije.

- Razgovaraću s predsednikom, moramo praviti prolazno vreme, presek stanja za ministre. Valjda je prirodno da se vrši neka ocena za rad. Da vidimo ko šta radi. A oni su svi sigurni da neće biti rekontrukcije, oni su sigurni da Vučić i ja to radimo da zapretimo i sigurni su da oni nisu među njima, jer su oni bitni, jer imaju dobre odnose sa predsednikom, sa mnom. Danas nema nekih među ministrima. Princip promenjivosti mora biti u politici. Neki su veoma savesni, a neki daju sebi za pravo da ne može doći do rekonstrukcije za njih. Biće rekonstrukcije kada za to dođe vreme - rekao je premijer Vučević, pa dodao:

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Pozivam sve ministre da budu ministri u Vladi Republike Srbije i službenici Republike Srbije. Svi moraju da shvate da su službenici ove države. Mi smo na srpskom putu, ne može se reći da moramo da se opredelimo. Mi smo se odavno opredelili da smo za srpsku stolicu i srpski put. Nećemo da budemo ničije pudlice. Mi možemo da se klanjamo Gospodu Bogu i svom narodu. Da mi budemo neka druga strana, a ne naša, nećemo da budemo. Dosta te glupe priče da Srbija sedi na više stolica. Itekako je održiva ova politika. 

Inače, premijer je juče govorio o blokadama te istakao da država neće dozvoliti ugrožavanje ljudskih života i imovine građana.

Foto: Instagram-milosvucevic

 

Nisu baš slavno prošli juče u Loznici što se tiče odziva. Svako može da se okuplja, da protestuje, da iskazuje svoje političke stavove. Mislim da je Srbija jedna od najliberalnijih država u Evropi i da je naša policija veoma trpeljiva, ali sve ima svoje granice. Neće biti dozvoljeno ništa da se radi što ugrožava ljudske živote i imovinu i neće biti moguće da zaustavite život u Srbiji. A građane ovog dela Srbije, ili gde budu, molim da budu strpljivi, država je tu i sve će biti primenjeno i evidentirano kako zakon nalaže i kako bi isto bilo da radi neko drugi - i vi i ja, i Vesić i Drobnjak. Ne verujem da će to doneti bilo kakvu političku podršku njima tako što će da blokiraju život građana Srbije. Ne znam da će neko da im se pridruži zbog toga, ili neko ko će sutra da glasa za takve ljude. Nego, ne znaju više šta da rade, tako idu k'o muva bez glave, levo-desno, gore-dole, tajna lokacija, tajni planovi, politika je javni poziv. Kad se bavite politikom, ne bavite se nekim mističnim poslovima, imate političke ciljeve, programe. Bilo bi dobro da imate ideologiju, da znate u šta verujete i za šta se borite - rekao je premijer.