NJIMA SU AMBASADE CRTALE KAKO IZGLEDA VLADA! Premijer Vučević odgovorio na sramnu izjavu Ponoša: Najviše ga bole uspesi Aleksandra Vučića i naše Srbije, pa ne zna gde udara!


IZVOR: Republika/Š. P. - 18.10.2024 | 15:04


Žao mi je Ponoša, ali to je davno prošlo vreme i nikada se neće vratiti, napisao je premijer.

Foto: Tanjug/N. Mihailović, SAVA RADOVANOVIC
NJIMA SU AMBASADE CRTALE KAKO IZGLEDA VLADA! Premijer Vučević odgovorio na sramnu izjavu Ponoša: Najviše ga bole uspesi Aleksandra Vučića i naše Srbije, pa ne zna gde udara!

Premijer Srbije Miloš Vučević odgovorio je Zdravku Ponošu na izjavu da se premijer i ministri u Vladi Srbije ni o čemu ne pitaju i da najavljena rekonstrukcija služi da se skrene pažnja javnosti.

- Zdravko Ponoš polazi od sebe, i seća se vremena kada su njegovi vladali, pa svako malo trčali po ambasadama i tajkunskim vilama da im ovi “nacrtaju” kako da vode državu. Pa crtali su i kako vlada da im izgleda. Ništa bez befela stranaca i tajkuna nisu smeli da urade. Očigledno je da Ponoš žali za tim vremenima, za vlašću koja se saginjala i izvinjavala umesto da se bori za interese svoga naroda. Žao mi je Ponoša, ali to je davno prošlo vreme i nikada se neće vratiti! Jasno je da je Ponošu i njemu sličnima teškog da prihvate da se vlast u Srbiji bira demokratski, na izborima, da se narod pita, da se ministri biraju na osnovu rada i zasluga, da je vlada isključivo u službi svog naroda od kojeg je dobila bezrezervnu podršku. Za nas je to svetinja, i mi ne bežimo od rekonstrukcije kako bismo bili još bolji i operativniji. Ali ne očekujem da to Ponoš razume, a još manje da prizna očigledne rezultate i ove vlade, i svih prethodnih od 2012. godine, jer ga najviše bole uspesi Aleksandra Vučića i naše Srbije. A trenutno ga posebno boli to što se prepolovila podrška onima koji protestuju protiv litijuma, pa ne zna gde udara - napisao je Vučević na Instagramu.

Inače, premijer je danas istakao za Pink da je pitanje vremena rekonstrukcije Vlade Republike Srbije.

Razgovaraću s predsednikom, moramo praviti prolazno vreme, presek stanja za ministre. Valjda je prirodno da se vrši neka ocena za rad. Da vidimo ko šta radi. A oni su svi sigurni da neće biti rekontrukcije, oni su sigurni da Vučić i ja to radimo da zapretimo i sigurni su da oni nisu među njima, jer su oni bitni, jer imaju dobre odnose sa predsednikom, sa mnom. Danas nema nekih među ministrima. Princip promenjivosti mora biti u politici. Neki su veoma savesni, a neki daju sebi za pravo da ne može doći do rekonstrukcije za njih. Biće rekonstrukcije kada za to dođe vreme - rekao je premijer Vučević, pa dodao:

- Pozivam sve ministre da budu ministri u Vladi Republike Srbije i službenici Republike Srbije. Svi moraju da shvate da su službenici ove države. Mi smo na srpskom putu, ne može se reći da moramo da se opredelimo. Mi smo se odavno opredelili da smo za srpsku stolicu i srpski put. Nećemo da budemo ničije pudlice. Mi možemo da se klanjamo Gospodu Bogu i svom narodu. Da mi budemo neka druga strana, a ne naša, nećemo da budemo. Dosta te glupe priče da Srbija sedi na više stolica. Itekako je održiva ova politika.