SUTRA OVI DELOVI BEOGRADA BEZ VODE! Spremite zalihe


IZVOR: Republika/M.S. - 23.10.2024 | 21:07


Dajemo vam detaljan spisak!

Foto: Freepik/Image by freepik
SUTRA OVI DELOVI BEOGRADA BEZ VODE! Spremite zalihe

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštinama Savski venac, Vračar i Voždovac, sutra od 8 do 24 sata, bez vode će ostati potrošači u sledećim kvartovima:

blok ulica između Bulevara Franšea d’Eperea i Prokupačke,
blok ulica između Bulevara Franšea d’Eperea i Zvečanske,
blok ulica od Autokomande do Ljubićke, oivičenom ulicama Stefana Prvovenčanog i Admirala Vukovića
blok ulica od Južnog bulevara do Kolubarske ulice, oivičenom ulicama Stefana Prvovenčanog i Ustaničkom.

Takođe, zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Zvezdara, sutra od 8.30 do 18 sati, bez vode će ostati potrošači u Ulici narodnog fronta od Bosanske do Prvomajske.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je auto-cisterna.

- Molimo potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe - apeluju iz "Vodovoda".

Podsećamo, Kuba je u mraku. Ponovo. Treći dan zaredom. Ne zna se do kada.

- Naši napori da se vrati struja treći put su propali kasno u subotu - saopštile su kubanske vlasti malo pre ponoći, ostavivši milione stanovnika u mraku i podstakavši nova pitanja o održivosti vladinih nastojanja da ponovo uspostavi električnu energiju.

Kubanska nacionalna električna mreža prvi put se srušila oko podneva u petak nakon što je najveća elektrana na ostrvu prestala da radi.

- Večeras u 22.25 opet je potpuno isključen nacionalni elektroenergetski sistem - objavila je sinoć kompanija Havana Electric na Telegramu.

Objava je kasnije uklonjena s kanala preduzeća.

Treći kolaps mreže označava veliki korak unazad u vladinim naporima da brzo vrati struju iscrpljenim stanovnicima koji već pate od velikih nestašica hrane, lekova i goriva.

Novinari Reutersa svedočili su protestima tokom noći, jednom u Marianau, a drugom u području Cuatro Caminos u Havani.

Na društvenim mrežama kasno u subotu počele su se pojavljivati ​​razni snimci protesta u drugim delovima glavnog grada.

Internet je u subotu naglo pao na Kubi, prema podacima grupe za praćenje interneta NetBlocks, jer zbog velikih prekida u dovodu električne energije većina stanovnika ostrva nije mogla da napuni telefone i spoji se na internet.

- Mrežni podaci pokazuju da je Kuba uglavnom van mreže jer je drugi put nestala struja u celoj zemlji - rekao je Netblocks u subotu.

Vlada je za nestanke električne energije - čak 10 do 20 sati dnevno na većem delu ostrva - okrivila sve lošiju infrastrukturu, nestašicu goriva i rastuću potražnju.

Kuba takođe okrivljuje američki trgovinski embargo, kao i sankcije koje je uveo bivši predsednik Donald Tramp za stalne teškoće u nabavci goriva i rezervnih delova za rad i održavanje postrojenja na naftu.