REPUBLIKIN RETROVIZOR! Srbija oplakuje Džeja: Korona ne popušta, umro legendarni furbaler Rosi


IZVOR: Republika - 13.12.2020 | 04:00


Nedelju za nama obeležile su vesti koje se do sada ni po čemu praktično ne razlikuju od prethodnih. Naime, Srbija je i dalje među najzaraženijim zemljama Evrope, Krizni štab je predložio pojačane epidemiološke mere, a korona virus kosi sve više ljudi te su se na crnoj lisi našli i poznati a ovu nedelju je obeležila smrt legendanog Džeja Ramadanovskog, te je tako crn dan bio i u svetu sporta, preminuo je fudbaler Paolo Rosi.

Foto: Tanjug/AP/printscreen/ilustracija

Foto: Ilustracija

DRUŠTVO

Srbija i ove nedelje neslavno prolazi na svetskoj statistici zaraženih od korona virusa. Broj ispod 7.000 ne pada, a umrlih pacijenata je iz dana u dan sve više. Krizni štab je doneo nove epidemiološke mere, a kao moguća opcija dovodi se u pitanje i uvođenje policijskog časa.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Foto: Ilustracija

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!

HRONIKA

Proteklu nedelju sve je potresla vest o smrću legendarnog pevača Džeja Ramadanovskog. Cela estrada i mnogi delovi bivše jugoslavije oprostili su se od čoveka koji je svojim emotivnim pesmama, omekšavao i najčvrća srca. U Beogradu danima se na Dorćolu gde je on živeo puštala muzika sa njegovim pesmama, narod je izlazio na prozore, palile su se baklje, razapinjali transparenti a grad je odlučio da on bude sahranjen u Aleji velikana.

Foto: ST/ D. KADIĆ

Sahrana Džeja Ramadanovskog

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!

SPORT

Za 31.decembra 2020.godine većina nas će poželeti da se ova godina nikada nije desila, te i da je moguće svi bismo je izbrisali iz sećanja no to nije izvodljivo. Svakako pamtiće se kao godina u kojoj je svaki mesec obeležio neku tragediju. A svet sporta je ostao ove godine bez mnogih zvučnih imena. I dok smo se prošle nedelje oprostili i oplakivali legendarnog Maradonu, ove nedelje preminuo je i legendarni Paolo Rosi.

Foto: Tanjug/AP

Sahrana Paolo Rosija

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!