NEVEROVATNA SCENA NA KROVU KUĆE U NOVOJ VAROŠI: Komšije zanemele kad su videli prizor, mislili da je SPAJDERMEN! (FOTO)


IZVOR: Republika - 14.12.2021 | 16:15


Snežni pokrivač u pojedinim delovima Nove Varoši dostigao je visinu i preko jednog metra. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, a ekipe EDS-a rade na otklanjanju kvarova na elektro-mreži. Prilikom raščišćavnaja snega, viđene su i scene zbog kojih su pojedini građani, morali dobro da protrljaju oči.

Foto: RINA
NEVEROVATNA SCENA NA KROVU KUĆE U NOVOJ VAROŠI: Komšije zanemele kad su videli prizor, mislili da je SPAJDERMEN! (FOTO)

Komšije koje su videle jednog Novovarošanina kako čisti sneg sa krova svoje kuće, ostale su zatečene prizorom, zbog čega su isti morali i da ovekoveče fotografijom.

- Jutros kada sam se probudio, ugledao sam nesvakidašnju scenu. Pomislio sam da je Spajdermen. Čovek je stajao na vrhu kuće, kao potkrovlje, treći sprat i čistio sneg. Mislio sam da sanjam, morao sam da protrljam oči. - rekao je meštanin Nove Varoši za "Rinu"

Foto: RINA

Novovarošanin čisti sneg sa krova

Porodična kuća koja se nalazi između žičare i magistralnog puta na Zlataru, samo je jedna od mnogih zavejanih u ovim krajevima. U nameri da im sneg ne uđe u domove, meštani se sami snalaze kako znaju i umeju, te poput ovog čoveka, kroz otvore na krovu čiste sneg sa crepova u nameri da izbegnu da snegovi ne polupaju, a voda prodre u dom.

U razgovoru za Rinu, predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević, izjavio je da se siituacija u ovom mestu polako popravlja u odnosu na jučerašnji dan.

- Situacija je ipak bolja nego juče. Zahvaljujući brzoj intervenciji nadležnih struja je stigla u većinu kuća u svim krajevima Nove Varoši. Padavine su konačno stale, što putarima olakšava posao. Danas se kreće sa iznošenjem snega iz grada, jer su gradske ulice i trotoari u potpunoj snežnoj blokadi. Na snazi je i zabrana, nema parkiranja u centralnim ulicama - naglasio je u izjavi za RINU predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević.