KISELI KUPUS ZA SAMO 48 ČASOVA! Iskusne domaćice otkrile dva sjajna recepta


IZVOR: Republika - 16.12.2021 | 19:13


Iskusne domaćice dale su savet kako da ukiselimo kupus vrlo brzo i jednostavno

Foto: youtube.com/ Bokina kuhinja
KISELI KUPUS ZA SAMO 48 ČASOVA! Iskusne domaćice otkrile dva sjajna recepta

Glavicu kupusa očistite od suvišnih listova, i izdubite koren. U udubljenje sipajte sirće (otprilike mala kafena šoljica) i kašiku soli i protresite glavicu kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili po celoj glavici. Ovako pripremljen kupus stavite u kesu koju ćete potom odložiti u zamrzivač na 48 sati. Kada je izvadite i odmrznete dobićete kiseli kupus. 

Postoji i jedan malo sporiji način da ukiselite kupus.

Kada očistite glavicu, izdubite koren i sipate u šupljinu so, stavite kupus u dublji sud, a pored njega krišku hleba. Kupus potom prelijte ključalom posoljenom vodom (so po ukusu, ali ipak vodite računa da ga so čuva od kvarenja) i poklopite. Očekujte da se kupus ukiseli za najviše pet dana, ali uslov je da ga držite na toplom.

BONUS VIDEO: