OVO MORATE DA ZNATE! Koristan trik da izbegnete gužvu ka Grčkoj! (FOTO)


IZVOR: Republika - 01.08.2022 | 14:30


Umesto da idete na Srbima omiljeni granični prelaz Evzoni, ovaj trik bi mogao da vam uštedi vreme i poštedi čekanja u gužvi.

Foto: www.profimedia.rs
OVO MORATE DA ZNATE! Koristan trik da izbegnete gužvu ka Grčkoj! (FOTO)

Ovih dana svedoci smo ogromnih gužvi na graničnim prelazima. Mnogi naši sugrađani uputili su se na more prvi put nakon izbijanja pandemije, pa su se u jeku sezone suočili sa nepreglednim kolonama na ulazima i izlazima iz naše zemlje.

Jedan Igor pronašao je sjajno rešenje da skrati svoje muke i podelio ga sa drugim članovima grupe "Grčka uživo" na Fejsbuku.

Foto: Printscreen/Facebook/Grčka uživo

Trik da izbegnete gužvu ka Grčkoj

- Najbolji put da se izbegne gužva! Put je vrlo dobar, a ulaz preko Niki (Medžitlija), blizu Bitolja. Možda ima neki kilometar više nego preko Evzoni, ali uopšte nema čekanja - napisao je Igor.

Mana ovog puta je to što kroz Severnu Makedoniju, od isključenja sa auto-puta pa sve do graničnog prelaza Medžitlija u Severnoj Makedoniji vozite regionalnim putem koji nije toliko loš, ali je dosta sporiji u odnosu na auto-put.

Regionalnim putem kroz Makedoniju se vozi oko 2 sata uz poštovanje ograničenja (ova deonica je dugačka oko 120km).

Kriza na Kosovu je jedan od razloga zašto drugi turisti u komentarima navode da se na ovu rutu, ipak, ne bi odlučili. Drugi, pak, navode da je magistralni put presudan.

Put je solidan, ali i naporniji za vozače zbog dosta krivina na nekim deonicama. Plus, saobraćaj teče sporije zbog ograničenja u zapadnom delu Severne Makedonije. Da ne pričamo o tome da se uglavnom vozi magistralnim putevima i kroz naselja. Dvaput razmisliti da li proći ovim pravcem - glasi jedan od komentara.

Takođe, koristan savet podelio je još jedan putnik rekavši da na prelazu Prohor Pčinjski takođe nema gužve i preporučio trasu Medžitlija/Niki - Prohor Pčinjski.

BONUS VIDEO: