BROJ JEDAN MEĐU POSLASTIČARIMA: Prestižni svetski magazin je ovog Srbina proglasio najboljim tvorcem slatkih đakonija
IZVOR: Republika - 25.10.2022 | 19:11
Miroslav Miro Uskoković svoje umeće, koje je doveo do savršenstva radeći širom sveta, konačno će podeliti sa svojim zemljacima, budući da planira da otvori poslastičarnicu u Novom Sadu.
Svetski, a naš, Novak Đoković u svetu poslastičara, Srbin Miroslav Miro Uskoković šef je u poznatoj Gramercy taverni u Njujorku, kojoj se priključio 2013. godine.
Ovaj majstor za slatke đakonije, pre toga, bio je poslastičar u Aldei i u Jean-Georges-u, a dobitnik je brojnih prestižnih priznanja u ovoj oblasti.
Naime, Uskoković je 2020. godine nominovan za nagradu Džejms Berd za izvrsnog poslastičara, koju je i osvojio.
Miro je odrastao na porodičnoj farmi u Vrbasu, a njegova majka držala je malu radionicu za kolače. U Ameriku se prvi put preselio sa 17 godina, posle čega se vraća u Srbiju i u Novom Sadu završava hotelijerstvo. Nakon što se posle studina vratio u SAD, radio je sa lokalnim poslastičarem u Grintaunu u Indijani. Miro je inače prošao obuku na Američkom kulinarskom institutu, piše 192.rs.
O njemu je pisao čak i New York Times, dok ga je Dessert Professional Magazine proglasio jednim od deset najboljih poslastičara u Severnoj Americi 2015. godine.
Uskoković je odlučio da se oduži svojoj državi i da u Novom Sadu otvori svoju prvu poslastičarnicu u Srbiji, gde ćete biti u prilici da se upoznate sa njegovim umećem.
Otvaranje lokala trebalo bi da se dogodi u maju sledeće godine, a verujemo da će to biti užitak sa sva vaša čula.