NEZAUSTAVLJIVA SUPERĆELIJSKA OLUJA PONOVO IDE KA SRBIJI? Ogromna promena za samo NEKOLIKO SATI - nevreme se sada približilo granici sa Hrvatskom (FOTO/VIDEO)


IZVOR: Republika - 24.07.2023 | 23:53


Slovenijom je protutnjala oluja, pogledajte šta je ostavila iza sebe.

Foto: printskrin/instagram/192_rs
NEZAUSTAVLJIVA SUPERĆELIJSKA OLUJA PONOVO IDE KA SRBIJI? Ogromna promena za samo NEKOLIKO SATI - nevreme se sada približilo granici sa Hrvatskom (FOTO/VIDEO)

Agencija Republike Slovenije za okolinu (ARSO) je za večeras izdala narandžasto upozorenje zbog mogućnosti jačeg lokalnog nevremena. Narednih dana je, kako kažu, moguće očekivati i gore nevreme od onog prošlonedeljnog. 

Upozoravali su na mogućnost grada, jakih udara vetra, udara munje i obilnih padavina.

Ovako je u Sloveniji nakon jake superćelijske oluje, oluja se sada približava Zagrebu i ide dalje ka Srbiji.

- Na celom potezu od zapada Balkana, preko Srbije, uspostavila su se moćna zapadna srujanja, a poslednja merenja iznad Beograda u 20 h pokazuju nestabilnu atmosferu - navodi se ispod objave.

Oblak iz Slovenije se kreće ka istoku, uz blago skretanje ka jugoistoku i na čitavoj putanji su idealni uslovi za njegovo održanje.

Ukoliko oluja ne oslabi, ušla bi za 4 do 5 sati negde na području Južne Bačke i Srema. Ipak sve su prilike da će oluja da zaobiđe Srbiju.

Nakon Slovenije, grad je pogodio i Zagreb uz jake udare vetra, ali ne toliko razorne, a praćen je i jakim pljuskom. U Zagrebu se vreme smirilo, a olujni oblak nastavio je dalje ka Srbiji, dosta slabijeg je intenziteta nego kada je krenuo iz Italije.

BONUS VIDEO