TROPSKE VRUĆINE SE VRAĆAJU NA VELIKA VRATA! Meteorolog izneo DETALJNU prognozu: Za vikend nas čeka HAOS


IZVOR: Republika - 17.08.2023 | 10:05


Ako je suditi po Ristićevoj analizi, avgust će doneti šarene vremenske uslove.

Foto: Tanjug/V.Šporčić/S. AĆIMOVIĆ
TROPSKE VRUĆINE SE VRAĆAJU NA VELIKA VRATA! Meteorolog izneo DETALJNU prognozu: Za vikend nas čeka HAOS

Meteorolog Ivan Ristić je otkrio šta nam donosi avgust - tropske dane s temperaturama preko 30°C.

U Srbiji se očekuju temperature od 34°C do 37°C, ali će se vremenski uslovi promeniti tokom vikenda, donoseći kišu i pad temperature.

Foto: Printscreen/Facebook

Vremenska prognoza

Iako će se vrućine postepeno smiriti, Ristić naglašava da će septembar biti stabilniji i prijatniji, s temperaturama oko 30°C. On ističe da kraj avgusta često donosi zahlađenje i veće strukture ciklona, prenosi Alo.

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Vrućine

Prognoza za naredne dane uključuje preovlađujuće sunčano vreme i vrućinu, uz moguće pljuskove u planinskim područjima. Minimalne temperature će se kretati od 15°C do 20°C, dok će maksimalne biti između 31°C i 35°C. Vikend će takođe biti sunčan i topao, s temperaturama od 32°C do 36°C.

Ako je suditi po Ristićevoj analizi, avgust će doneti šarene vremenske uslove, dok se prelazak u septembar očekuje da će doneti stabilnije i prijatnije temperaturne okvire.

Vreme za danas

Prema prognozi RHMZ, danas će u Srbiji tokom prepodneva biti pretežno oblačno, ponegde sa slabom kišom.

Posle podne suvo uz postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar slab i umeren. Najniža temperatura od 15 do 19 stepeni, a najviša od 28 do 32 stepena.

U Beogradu ujutro na širem području grada magla. Tokom prepodneva pretežno oblačno uz mogućnost slabe kiše, a posle podne suvo uz postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar slab i umeren istočnih pravaca. Najniža temperatura biće 19 stepeni, a najviša oko 30 stepeni.

BONUS VIDEO