GSP NA UDARU NEVASPITANIH TINEJDŽERA! Otežano kretanje autobusa zbog dečijih igrarija - putnici besni, društvene mreže GORE! (FOTO)


IZVOR: Republika - 30.10.2023 | 08:52


Ovih dana pojedini vozači autobusa muku muče sa nevaspitanim dečacima koji zavrću točkić za vrata autobusa koji se nalazi sa spoljne strane vozila.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDZIC, Shutterstock
GSP NA UDARU NEVASPITANIH TINEJDŽERA! Otežano kretanje autobusa zbog dečijih igrarija - putnici besni, društvene mreže GORE! (FOTO)

Poslednjih dana vozači autobusa suočavaju se s problemom nevaspitanog ponašanja dece koja zavrću točkić za vrata autobusa, nalazeći se s njegove spoljne strane.

Iako razlog za ovo ponašanje nije jasan, upozorenja na ovu neprimerenu aktivnost počela su da se pojavljuju na društvenim mrežama.

- Roditelji nek povedu računa o svojoj deci jer deca konstantno okreću točkić za vrata autobusa i daju aplauz vozačima kada provale šta se dešava. Vrata ne mogu da automatski da se zatvore iz istog razloga - napisala je jedna žena, a njena poruka objavljena je na storiju Instagram stranice "Moj_beograd_rezerva".

Jedna zabrinuta građanka je podelila svoje iskustvo na Instagramu, izrazivši brigu zbog ovog ponašanja dece i pozvala roditelje da preduzmu odgovarajuće mere. Prema njenom izveštaju, deca okreću točkić za vrata autobusa i čak aplaudiraju vozačima kada shvate šta se dešava.

- Njihov odgovor je bio: "A šta da radimo?" Rekla sam im da postoji druga zanimacija kojom mogu da se bave. ali su odlučuli da sačekaju druga dva autobusa i urade opet isto - navela je ona.

Osim što ovo ponašanje predstavlja rizik za bezbednost putnika i vozača, ono takođe sprečava automatsko zatvaranje vrata autobusa.

Građanka je izrazila svoje nezadovoljstvo i ogorčenje prema roditeljima ovih nevaspitane dece i naglasila važnost osnovnog vaspitanja i kulture.

BONUS VIDEO