KAMIONI NA BATROVCIMA ČEKAJU ŠEST SATI: Pojačan saobraćaj se može očekivati na putevima ka Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Bugarskoj


IZVOR: Republika - 01.06.2024 | 09:05


Preporučuje se vozačima da budu oprezni i strpljivi

Foto: Tanjug
KAMIONI NA BATROVCIMA ČEKAJU ŠEST SATI: Pojačan saobraćaj se može očekivati na putevima ka Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Bugarskoj

Saobraćaj u Srbiji od jutros je umeren i odvija se po suvim kolovozima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Pojačan saobraćaj može se povremeno očekivati na putevima prema Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Bugarskoj.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja, kao ni na putničkim terminalima graničnih prelaza. Međutim, na graničnom prelazu Batrovci kamioni čekaju oko šest sati. Zadržavanja na teretnim terminalima naših graničnih prelaza su sledeća:

  • Granični prelaz Horgoš, izlaz, teretna vozila (TМV) - 120 minuta;
  • Granični prelaz Preševo, izlaz, autobusi (BUS) - 45 minuta.

Preporučuje se vozačima da budu oprezni i strpljivi, te da prate saopštenja AMSS-a za najnovije informacije o stanju na putevima i graničnim prelazima.

Od 8. aprila do 1. juna 2024. godine izvodiće se radovi na montaži nove i popravci oštećene sigurnosno zaštitne ograde na delu auto-puta, deonica tunel Straževica – petlja Tranšped, u oba smera. Radovi će se izvoditi u zaustavnim saobraćajnim trakama u dužini od oko 100 metara.

Foto: Tanjug

Ilustracija

Zbog radova na Moravskom koridoru, otvara se devijacija od 15. kilometra. Saobraćaj se sa 15. kilometra državnog puta I A reda broj 5, iz pravca Požarevca, iz desne saobraćajne trake preusmerava u levu saobraćajnu traku, u smeru ka Kruševcu, i odvija se dvosmerno, uz ograničenje brzine na 60 i 40 km/h, povećanu opreznost i zabranu preticanja. Suprotni smerovi su odvojeni vertikalnim barijerama, a saobraćaj se dalje odvija državnim putem I B reda broj 23.

Do 15. juna 2024. do 10 časova, izvodiće se radovi na rehabilitaciji mosta na petlji Ćuprija, u smeru ka Beogradu, na delu državnog puta I A reda broj 1. U zoni radova u dužini do 500 metara, za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka. Saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Od 7. maja 2024. izvodiće se radovi na rehabilitaciji petlje Požate na državnom putu I A reda broj 1, zona skretanja na petlji Požate, u smeru Beograd-Niš. U zoni skretanja zatvorene su preticajne saobraćajne trake u oba smera pri čemu su sužene kolovozne trake u zoni radova, dok je brzina smanjena na 60 km/h.

Foto: Shuttertock

Ilustracija

Od 27. aprila 2024. do 1. juna 2024. za saobraćaj će biti zatvorena desna strana auto-puta u smeru ka Požatama, a saobraćaj će se odvijati dvosmerno u smeru ka Kruševcu, preko devijacije na kojoj je brzina ograničena na 40 km/h uz povećanu opreznost i zabranu preticanja.

Od 19. februara 2024. zbog radova na rehabilitaciji denivelisane raskrsnice "Požate", doći će do izmene režima saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1 i državnom putu I A reda broj 5, u zoni denivelisane raskrsnice "Požate". Tokom izvođenja radova, biće omogućeno nesmetano funkcionisanje saobraćaja u svim pravcima, shodno adekvatnoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji i opremi. Planirano je da radovi traju ukupno 5 kalendarskih meseci, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Od 28. februara 2024. zbog radova na rehabilitaciji petlje Požate, na izlaznoj rampi prema Kruševcu sa državnog puta I A reda broj 1, Beograd-Niš, saobraćaj će se odvijati u skladu sa privremenom saobraćajnom signalizacijom, kojom je predviđeno ograničenje brzine na 40 km/h i povećana opreznost pri skretanju vozila na navedenu izlaznu rampu ka Kruševcu. Saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom i ručno (mahačima). Planirani period trajanja radova je mesec dana.

Vozačima se preporučuje dodatna pažnja i pridržavanje privremene signalizacije kako bi se izbegli problemi i zastoje tokom izvođenja radova.

BONUS VIDEO: