OGROMNA ANAKONDA U SRCU SRBIJE?! Nebojša nije mogao da veruje svojim očima: "Dugačka je preko dva metra i debljine kao ruka"


IZVOR: Republika/M. L. - 02.06.2024 | 13:31


Šokantan prizor viđen je danas u Ivanjici na obali reke Moravice.

Foto: Rina.rs
OGROMNA ANAKONDA U SRCU SRBIJE?! Nebojša nije mogao da veruje svojim očima: "Dugačka je preko dva metra i debljine kao ruka"

Stanovnici Ivanjice ostali su zatečeni kada su u centru grada na obali reke Moravice ugledali ogromnu zmiju, kakvu do sada kako kažu, nikada nisu imali priliku da vide na teritoriji svoje opštine.

"Bio sam zaprepašćen, zbog njene veličine podsetila me je na anakondu bukvalno. Dugačka je preko dva metra i debljine kao ruka. Mirno je ležala uz obalu. Ugledao sam je dok sam sa decom šetao pored reke", rekao je za RINU Nebojša Đorđević.

Nakon što je Nebojša ugledao ovo "rečno čudovište" potvrđeno je da je u pitanju zmija smuk, koja se nahranila ribom iz Moravice, a nakon toga zaspala ali i u tom stanju prestravila je Ivanjičane.

Podsetimo, dolaskom toplijih dana, sve veći broj zmija se pojavljuje ne samo na otvorenim površinama već i unutar domova i objekata. Šokantni izveštaji govore o zmijama koje ulaze u krevete, frižidere, pa čak i bankomate, izazivajući paniku među stanovništvom.

Iako većina zmija koje se mogu naći u Srbiji nisu opasne po život, stručnjaci upozoravaju na prisustvo nekoliko vrsta otrovnica, među kojima su najopasnije poskok i šarka.

Ove vrste zmija mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme, pa čak i smrt ukoliko se njihov ugriz ne tretira na vreme, ako ih vidite, važno je da ostanete mirni i ne pravite nagle pokrete. Ne pokušavajte sami da ih pomerate, već se obratite profesionalcima.

BONUS VIDEO: