POŠLI NA EVROPSKO PRVENSTVO, PA PONELI 3.000 NAVIJAČKIH REKVIZITA! Neverovatno otkriće carinika na Gradini! (FOTO)


IZVOR: Republika/J.B. - 14.06.2024 | 11:57


žSprečen još jedan pokušaj krijumčarenja!

Foto: Uprava carina
POŠLI NA EVROPSKO PRVENSTVO, PA PONELI 3.000 NAVIJAČKIH REKVIZITA! Neverovatno otkriće carinika na Gradini! (FOTO)

Carinski službenici su 13. juna 2024. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 3.000 navijačkih rekvizita, zaplenivši tom prilikom i automobil u kojem je nelagalna roba otkrivena, zbog toga što njena vrednost premašuje trećinu vrednosti vozila.

Incident je otkriven kada je vozilo, koje su koristila dva putnika putujući iz Turske u Nemačku, odvojeno za detaljan pregled na ulazu u zemlju. Prilikom susreta s carinicima, putnici su tvrdili da pored svojih ličnih stvari imaju 300 navijačkih šalova. POGLEDAJ GALERIJU

Međutim, tokom detaljnog pregleda koji je usledio, u dzakovima i kesama na zadnjem sedištu i u prtljažniku automobila, pronađeno je više od 2.800 navijačkih šalova, 50 kačketa i 450 zastavica zemalja i reprezentacija učesnica Evropskog fudbalskog prvenstva.

Pošto je očigledno da 300 šalova koje su putnici prijavili predstavljaju robu trgovačkog karaktera, ona će biti vraćena u inostranstvo. Ostali neprijavljeni navijački rekviziti, zajedno s vozilom, biće zadržani do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Podsećamo, tokom 14. i 15. maja, carinici su, u saradnji sa policijom, na graničnim prelazima Batrovci, Vrška čuka, Horgoš i Preševo sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja i zaplenili robu vrednu preko 140.000 evra.

Na graničnom prelazu Batrovci 15. maja, u autobusu koji je saobraćao iz Ciriha ka Ćupriji, otkrivena je i zaplenjena originalna garderoba i obuća vredna gotovo 37.000 evra. Putnik, vlasnik tri velike torbe, tvrdio je da su u njima polovne stvari, ali su pronađeni novi muški i ženski artikli, uključujući jakne, pantalone, trenerke i obuću, sa originalnim etiketama.

Dan ranije, na graničnom prelazu Vrška čuka, u automobilu koji je išao ka Rumuniji, otkrivena je neprijavljena luksuzna roba vredna preko 80.000 evra. Strani državljanin nije prijavio ništa carini, ali su u njegovim koferima pronađeni artikli poznatih brendova poput "Louis Vuitton", "Yves Saint Laurent", "Christian Dior", "Gucci" i drugi, uključujući tašne, patike, satove, minđuše, broševe, sakoe, dukseve, pantalone, kape, naočare za sunce.

BONUS VIDEO