LEDENI ŠOK NAKON PLUS 40! Evo šta čeka SRBIJU, nimalo dobro prognoze za naredne dane - temperaturni rolerkoster će izazvati veliku zdravstvenu pometnju nakon ove promene!


IZVOR: Republika/M.S. - 22.06.2024 | 06:11 >> 06:12


Evo kada nam stiže zahlađenje!

Foto: shutterstock, RHZ/printscreen
LEDENI ŠOK NAKON PLUS 40! Evo šta čeka SRBIJU, nimalo dobro prognoze za naredne dane - temperaturni rolerkoster će izazvati veliku zdravstvenu pometnju nakon ove promene!

U subotu, 22. juna, Republički hidrometeorološki zavod najavljuje veoma toplo i sparno vreme u celoj Srbiji, sa pretežno sunčanim intervalima. Ipak, jutarnje časove u Bačkoj obeležiće promenljivo oblačno vreme, uz mogućnost slabih kišnih padavina na pojedinim mestima. Od sredine dana, na severu i zapadu zemlje, pa kasnije i u ostalim regionima, očekuje se lokalno formiranje pljuskova praćenih grmljavinom. U pojedinim delovima Vojvodine i zapadne Srbije, ovakvi vremenski uslovi mogu dovesti do grmljavinskih nepogoda. Vetar će uglavnom biti slab, ali će u košavskom području biti umeren, dok se na jugu Banata i u donjem Podunavlju očekuje povremeno i jak jugoistočni vetar. Temperature će se kretati u rasponu od 19 do 40 stepeni Celzijusovih.

Vremenska prognoza za Beograd

U glavnom gradu, očekuje se pretežno sunčano vreme praćeno visokim temperaturama i sparnom atmosferom. Posle podne, u pojedinim delovima grada mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura biće oko 37 stepeni.

U narednih nedelju dana, vreme će zadržati karakteristike promenljivosti i nestabilnosti, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Za nedelju se najavljuju i moguće vremenske nepogode, poput grada, intenzivnih pljuskova i olujnog vetra u zoni pljuska, s većom verovatnoćom u krajevima južnije od Save i Dunava.