SVE POČINJE JEDNOM PORUKOM! Građani Srbije ponovo na meti opasnih prevaranata! NE KLIKĆITE AKO VAM STIGNE OVAKAV SMS!


IZVOR: Republika - 22.06.2024 | 21:03


"Pošta Srbije" je već ranije upozoravala građane na slične prevare i pozvala ih da budu oprezni.

Foto: Profimedia
SVE POČINJE JEDNOM PORUKOM! Građani Srbije ponovo na meti opasnih prevaranata! NE KLIKĆITE AKO VAM STIGNE OVAKAV SMS!

Pojedini građani Srbije su ponovo postali meta prevaranata koji se predstavljaju kao "Pošta Srbije" putem SMS poruka. Ovaj put, poruke navodno obaveštavaju primaoca da je njihov paket stigao u magacin, ali da ne može biti isporučen zbog nepotpune adrese. Građani su upozoreni da ne nasedaju na ovu prevaru i da ne klikću na sumnjive linkove koje sadrže poruke.

"Pošta Srbije" je već ranije upozoravala građane na slične prevare i pozvala ih da budu oprezni. Na Instagram stranici "moj_beo_grad_" pojavilo se novo obaveštenje građana u vezi sa spornim porukama. Poruke stižu sa brojeva koji nisu podržani u zemlji i sadrže linkove koji ne vode do postojećih stranica. Takođe, primetno je da su poruke napisane ćirilicom ili kombinacijom ćirilice i latinice, što dodatno ukazuje na sumnjivost.

Iz "Pošte Srbije" ranije su napomenuli i da građani obrate pažnju na broj sa kojeg je poslata poruka. Istakli su da su već neko vreme na udaru prevaranata koji, koristeći logo i ime firme, pokušavaju da dođu do brojeva kartica i sigurnosnih kodova kako bi im oteli novac.

Ovaj novi talas prevara u ime "Pošte Srbije" pokazuje da je važno da građani ostanu informisani o aktuelnim prevarantskim šemama i da budu oprezni prilikom komunikacije sa nepoznatim izvorima. Uzimajući u obzir da su prevaranti već neko vreme na udaru, važno je da građani ostanu budni i da ne nasedaju na prevare koje im mogu naneti finansijsku štetu.

Bonus video