KROVOVI NA SKORO SVIM KUĆAMA POLUPANI, DOMAĆINSTVA POD VODOM, POSTRADALE ŽIVOTINJE...! Jako nevreme urnisalo Osečinu! LJUDIMA OSTALO SAMO ZA GLAVU DA SE UHVATE! (FOTO/VIDEO)


IZVOR: Republika - 22.06.2024 | 23:16


Nevreme je iza sebe ostavilo apokaliptičnu sliku, a i najstariji meštani tvrde da ne pamte da je ovu opštini ništa slično pogodilo "kao ovo danas".

Foto: RINA
KROVOVI NA SKORO SVIM KUĆAMA POLUPANI, DOMAĆINSTVA POD VODOM, POSTRADALE ŽIVOTINJE...! Jako nevreme urnisalo Osečinu! LJUDIMA OSTALO SAMO ZA GLAVU DA SE UHVATE! (FOTO/VIDEO)

Jako nevreme tokom poslepodnevnih sati pogodila je Osečinu, a zbog štete koje je napravilo, proglašena je vanredna situacija u opštini.

 

 

Nevreme je iza sebe ostavilo apokaliptičnu sliku, a i najstariji meštani tvrde da ne pamte da je ovu opštini ništa slično pogodilo "kao ovo danas". POGLEDAJ GALERIJU

 

- Krovovi na skoro svim kućama su potpuno polupani, uništeni pomoćni objekti, jak grad je ubio živinu u velikom broju domaćinstava. Voda se ulila u brojne domove, podrumi su poplavljeni, automobili polupani. Stanje je zaista katastrofalno, meštani su pretrpeli štete ogromnih razmera -  kaže za RINU Nataša Milisavljević meštanka sela Osečina ali i odbornica u Skupštini opštine Osečina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Snažno nevreme praćeno gradom i obilnim pljuskom zahvatilo je danas mioničku opštinu i nanelo ogromne štete na usevima, automobilima, domaćinstvima. Zbog ogromne količine kiše koja se sručila za kratko vreme i saobraćajnice su bile pod vodom, saopštila je opština Mionica.

Tokom više od 15 minuta grad u vidu "ledenih lopti“ udarao je po automobilima, rušio grane, oštetio kuće, voćnjake, bašte. Procenjuje se da je šteta ogromna, a najveće oštećenja prisutna su u centru Banje Vrujci, varoši i selu Mionica, Popadiću, Rakarima, Berkovcu, Struganiku, Paštriću i okolnim mestima, saopšteno je iz opštine Mionica.

Nevreme je danas pogodilo više oblasti u Srbiji a izveštaj iz tih mesta pogledajte ovde.

Bonus video