KAMEN NA KAMENU NIJE OSTAO! Ovakvo nešto narod NE PAMTI, pogledajte kakvu je štetu nevreme napravilo (FOTO/VIDEO)


IZVOR: Republika/M.S. - 23.06.2024 | 12:10


On je otkrio kolika je materijalna šteta. Rezultat je jeziv!

Foto: RINA
KAMEN NA KAMENU NIJE OSTAO! Ovakvo nešto narod NE PAMTI, pogledajte kakvu je štetu nevreme napravilo (FOTO/VIDEO)

Nevreme koje je juče popodne zahvatilo deo opštine Osečina nanelo je neprocenjivu štetu, izjavio je vidno uznemireni predsednik ove opštine, Nikola Tomić.



Jako nevreme je u pojedinim delovima opštine Osečina nanelo ogromne štete na stambenim objektima, štalama, automobilima, poljoprivredi, ali i životinjama. Prema rečima Tomića, katastrofa je bila izuzetno razorna, sa gradom veličine skoro kao pomorandža koji je padao oko sat vremena.

Foto: RINA

grad u Osečini


Na sednici štaba za vanredne situacije, proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine, obuhvatajući selo Osečinu, Tuzin, deo sela Plužac i deo varošice Osečina.

Tomić je istakao da je šteta neprocenjiva, te da su formirane komisije koje su upravo na terenu i da je oštećeno preko sto kuća, sa polupanim šoferkama, oštećenim staklima na vozilima i opštim haosom.

Predsednik opštine naglasio je da su uznemireni i da aktivno pomažu ljudima na terenu, pružajući podršku i reagujući na situaciju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)



Nevreme je izazvalo ozbiljne probleme u delovima opštine Osečina, ali zajedničkim naporima i podrškom lokalne zajednice, nadaju se da će se stanje uskoro normalizovati.

 

 

Foto: RINA

šteta u Osečini

Podsećamo, Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode koje danas prete Srbiji. Nakon nedavnog toplotnog talasa, temperature će se kretati od 30 do 36 °C, dok se za narednu sedmicu očekuje blagi pad temperature na nivo od 28 do 34 °C. Ovo upozorenje naglašava da će u poslednjoj sedmici juna vreme biti vrlo nestabilno, sa mogućim pojavama grmljavinskih nepogoda praćenih intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.