DA LI VI RAZUMETE MATEMATIKU GRČKIH UGOSTITELJA!? Željko naručio piće za 34 evra, a račun stigao na 46! PREVARA NA DELU!


IZVOR: Republika - 23.06.2024 | 16:33


On je naručio jedan mohito po ceni od 12 evra, dva kapućina po 6 evra (ukupno 12 evra), kao i jedan sok i ledeni čaj po 5 evra svaki. Kada se sve sabere, dolazi se do ukupnog iznosa od 34 evra. Međutim, konobar je očigledno dodao dodatne stavke, ali nigde ne piše koje.

Foto: Shutterstock, Printscreen/Facebook/Živojin Golubović
DA LI VI RAZUMETE MATEMATIKU GRČKIH UGOSTITELJA!? Željko naručio piće za 34 evra, a račun stigao na 46! PREVARA NA DELU!

Iako su mnogi očekivali visoke cene tokom ovogodišnjeg letovanja u Grčkoj, malo ko je verovao da će Grci postati toliko nezajažljivi i bahati i da će početi da naplačuju biti čak i ono što neko nije pojeo i popio.

Takav slučaj doživeo je Željko, koji je umesto očekivanih 34 evra, dobio račun od 46 evra, a da je to konobaru, po svoj, prilici bilo sasvim u redu.

Kada je Željko uslikao račun, svi su mogli videti da je reč o čistoj nebulozi i bezobrazluku grčkih ugostitelja. On je naručio jedan mohito po ceni od 12 evra, dva kapućina po 6 evra (ukupno 12 evra), kao i jedan sok i ledeni čaj po 5 evra svaki. Kada se sve sabere, dolazi se do ukupnog iznosa od 34 evra. Međutim, konobar je očigledno dodao dodatne stavke, ali nigde ne piše koje.

Foto: Printscreen/Facebook/Živojin Golubović

Račun od 34 evra Grci naplaćuju 46

 

- Može li mi neko objasniti ovu matematiku? Kako je ispalo 46 evra? - napisao je Željko u komentarima uz fotografiju računa.

Korisnici društvenih mreža nisu štedeli kritike na račun konobara, šaljivo navodeći da je Željku verovatno naplaćena čak i "piksla sa stola".

Pored toga, kao što smo već ranije pisali, ne samo da su cene smeštaja u Grčkoj porasle, već i cene putarina na auto-putu Egnatia Odos. Od 1. aprila, cena putarine je porasla za 33%, sa 0,03 evra na 0,04 evra po kilometru. Očekuje se da će grčka vlada zaraditi oko 1,5 milijardi evra od ugovora o koncesiji za ovaj auto-put, koji se proteže od zapadne grčke luke Igumenice do istočne grčko-turske granice u Kipu.

Bonus video