MALA MARIJA U ZAGRLJAJU MAJKE! Cela Srbija tragala za roditeljima devojčice koja je pronađena u Grčkoj - ZBOG OVE FOTOGRAFIJE I KAMEN BI ZAPLAKAO! (FOTO)


IZVOR: Republika/J.B. - 28.06.2024 | 06:32


Drama u Grčkoj!

Foto: Facebook, Shutterstock
MALA MARIJA U ZAGRLJAJU MAJKE! Cela Srbija tragala za roditeljima devojčice koja je pronađena u Grčkoj - ZBOG OVE FOTOGRAFIJE I KAMEN BI ZAPLAKAO! (FOTO)

Trogodišnja devojčica Marija iz Srbije pronađena je noćas u mestu Nea Flogita kod Filatekija u Grčkoj. Nju su pronašli makedonski turisti koji su odmah alarmirali policiju, zadržali devojčicu do njihovog dolaska i poražili roditelje deteta.

Policija je preuzela devojčicu od turista, a nakon nešto više od sat vremena drame, roditelji su pronađeni.

- Roditelji male Marije su pronadjeni i na putu su da preuzmu dete u policijskoj stanici u Nea Mudanji. Hvala Bogu da se sve dobro zavrsilo. Posebno hvala divnim ljudima koji su nasli dete i obavestili policiju a preko nase grupe i siroku javnost. Hvala svima koji su delili ovu vest - navodi se u grupi "Grčka info" gde je ova vest prvobitno i objavljena.

Inače, potragu je dodatno otežavalo to što devojčica nije znala da navede odakle je, dok je znala samo ime brata i majke.

Nakon drame koju su preživeli roditelji, devojčica, ali i cela Srbija koja je ustala na noge da detetu pronađe roditelje, objavljena je i fotografija male Marije u zagrljaju svoje mame.

Foto: Instagram.com/grckainfo

Mala Marija na sigurnom

Šta raditi u slučaju nestanka deteta?

U slučaju nestanka tinejdžera ili deteta, važno je brzo i efikasno reagovati. Evo nekoliko koraka koje treba preduzeti:

Ostati smiren: Panika može ometati racionalno razmišljanje. Pokušajte ostati pribrani.

Pretražiti okolinu: Proverite sve moguće lokacije gde dete često boravi – komšije, prijatelji, obližnji parkovi, prodavnice.

Kontaktirati prijatelje i porodicu: Pozovite prijatelje, rodbinu i druge poznanike da provere da li su možda videli dete.

Obavestiti policiju: Ako dete ne možete naći u prvih nekoliko sati, odmah obavestite lokalnu policiju. Dajte im sve dostupne informacije, uključujući opis deteta, odeću koju je nosilo i poslednju poznatu lokaciju.

Pripremiti informacije: Pripremite nedavne fotografije deteta i sve relevantne podatke kao što su visina, težina, boja kose, posebni znaci prepoznavanja, odeća koju je nosilo.

Kontaktirati škole i druge institucije: Obavestite školu, sportske klubove i druge organizacije gde dete učestvuje.

Koristiti društvene mreže: Objavite informacije o nestanku deteta na društvenim mrežama. Zamolite ljude da podele objavu.

Pratiti savete policije: Saradnja sa policijom je ključna. Pratite njihove savete i uputstva.

Kontaktirati medije: Ako je prošlo mnogo vremena, kontaktirajte lokalne medije da pomognu u širenju informacije o nestanku.

Pripremiti se za najgore, ali se nadati najboljem: Budite spremni na sve moguće ishode, ali se nadate najboljem. Pružite podršku porodici i ostanite optimistični.

Uvek je bolje preduzeti sve mere predostrožnosti i delovati brzo kako bi se povećale šanse za brzo i sigurno pronalaženje deteta.

Bonus video