RODITELJI OPREZ! OVO SVI RADIMO A SAMO PAR MINUTA MOŽE BITI KOBNO ZA DETE! Posle ovog eksperimenta nikada više nečete napraviti istu grešku


IZVOR: Republika/A.K. - 28.06.2024 | 16:09


Temperatura u kolima je za samo 15 minuta porasla za neverovatnih 18 stepeni

Foto: Republika/ilustracija
RODITELJI OPREZ! OVO SVI RADIMO A SAMO PAR MINUTA MOŽE BITI KOBNO ZA DETE! Posle ovog eksperimenta nikada više nečete napraviti istu grešku

Lekari tokom letnjih meseci sa razlogom upozoravaju ljude da ni slučajno ne ostavljaju decu u kolima, a zašto ta upozorenja treba shvatiti jako ozbiljno, na jako praktičan i životni način je objasnio portal Bebac!

Foto: TIK TOK PRINTSCREEN

 

Oni su napravili eksperiment, ostavivši lutku u automobilu koji se nalazio u relativnoj hladovini, a temperatura u kolima je za samo 15 minuta porasla za neverovatnih 18 stepeni.

- Ostavili smo bebu u kolima na samo pet minuta da obavimo nešto - naveli su u snimku koji su objavili na Tik Toku i dodali:

 

@bebac.com Podelite ovo sa svima onima koji ostavljaju decu samu u automobilu! #roditeljinabalkanu #roditelji #bebac #fyp ♬ original sound - Bebac.com

 

-Zapravo nismo išli ništa da obavimo, već smo ostavili bebu u kolima sa termometrom, da vidimo koliko će se povećati temperatura. Danas je petak, 21. jun, sati je 15, a automobil je parkiran u šarenom hladu. Za samo pet minuta telefon je prestao da snima, a temperatura je bila 37 stepena. Nakon 15 minuta, telefon se pregrejao i ugasio, temperatura u kolima je prešla 40 stepeni - upozorili su oni i dodali:

- Zato nemojte nikada ostaviti bebu u kolima, čak i ako ste otišli na minut ili dva da obavite nešto. Nikada! - poručili su i dodali da su "posledice pregrevanja toplotna iscrpljenost, toplotni udar, dehidratacija, oštećenje organa...".

BONUS VIDEO