VEST KOJU JE CELA SRBIJA ČEKALA! Žandarm koji je ranjen u terorističkom napadu ispred ambasade Izraela DANAS IZLAZI IZ BOLNICE!


IZVOR: Republika/J.B. - 08.07.2024 | 06:29


Dočekaće ga Ivica Dačić.

Foto: Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE
VEST KOJU JE CELA SRBIJA ČEKALA! Žandarm koji je ranjen u terorističkom napadu ispred ambasade Izraela DANAS IZLAZI IZ BOLNICE!

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovaće dočeku povređenog žandarma Miloša Jevremovića koji danas izlazi iz bolnice.

Doček je zakazan za 11.30 časova u Odredu Žandarmerije u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen je 29. juna u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu, koji je okarakterisan kao teroristički akt, kada je pogođen samostrelom u vrat.

Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je ranije da će žandarm Miloš Jevremović biti odlikovan.

Zvaničnici i stručnjaci smatraju da je pribranost žandarma sprečila mnogo veći napad koji je Miloš potencijalno spremao nakon "tihog ubistva".

Ekipa Republike razgovarala je s roditeljima teroriste nekoliko dana nakon napada, a neutešni roditelji zapitkivali su u kakvom je stanju ranjeni policajac.

Sve smo pokušali što smo mogli i znali da spasemo sina jedinca. Borili smo se svim silama. Nismo uspeli i sada smo roditelji ubijenog teroriste. S tim moramo da živimo, iako nemamo razloga za život - rekla je njegova majka Biljana i dodala:

Ostali su siročići, dvoje dece, unuk koji će sad godinu i nerođena beba, o njima neprestano mislim. Sumnjam da im majka ima takođe pogrešna razmišljanja. Trebalo je Miloš nas da ubije, pa to da radi što su ga naučili pogrešni ljudi. 

BONUS VIDEO