"IMA MNOGO MOMAKA KOJI ŽELE DA SRBIJA BUDE BEZBEDNA!" Žandarm-heroj izašao iz bolnice, URUČENA MU PLAKETA ZA IZUZETAN DOPRINOS! (VIDEO)


IZVOR: Republika/J.B. - 08.07.2024 | 11:31


Miloš Jevremović, pripadnik Žandarmerije koji je zaustavio teroristički napad u Beogradu, danas je izašao iz bolnice.

Foto: ST/Nemanja Pančić
"IMA MNOGO MOMAKA KOJI ŽELE DA SRBIJA BUDE BEZBEDNA!" Žandarm-heroj izašao iz bolnice, URUČENA MU PLAKETA ZA IZUZETAN DOPRINOS! (VIDEO)

Počasni prijem za žandarma Miloša Jevremovića održava se u zgradi Odreda Žandarmerije u Beogradu od 11.30, a Jevremovića je dočekao Ivica Dačić, ministar policije.

Obraćanje Miloša Jevremovića

- Zahvalan sam predsedniku Vučiću, koji je došao da me obiđe. Ima ovde još mnogo momaka koji su vredni i koji žele da Srbija bude bezbedna. Hvala još jednom svima - rekao je.

Obraćanje ministra policije

- Hvala bogu, kao što smo svi pratili, Milošu je, iako je bio ranjen u vrat, uz božju milost i sreću, operacija bila uspešna. Za nas je najbitnije da je uspeo da sačuva život, ali i da prikaže veliko herojstvo i onesposobi teroristički akt.

POGLEDAJ GALERIJU

-  Dirnuo me je doček njegovih kolega. Čitavo naše društvo se divilo Miloševom herojstvu. Predsednik Vučić je najavio da će ga odlikovati, i to će se desiti uskoro.

- Želim da zahvalim i predsedniku i premijeru, koji su izražavali interes i posećivali našeg Miloša u bolnici.

- Posle sagledavanja tog nivoa pretnji koji je sada umeren, ja sam potpisao odluku da se ukine crveni alarm, da se pređe na žuti nivo, umereni stepen opasnosti. 

- Prilikom akcije koja je sprovedena, privedeno je više lica za koje su sumnja da su u grupi vehabija. Neka od tih lica su zadržana. Reč je o onima koji za ideola imaju Islamsku državu. Pratićemo sve te aktivnosti vezane za terorizam, kao i BIA.

- Naša Žandarmerija je pokazala da država u punoj meri može da računa na naše kapacitete, i da je Žandarmerija dobro obučena. 

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen je 29. juna u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu, koji je okarakterisan kao teroristički akt, kada je pogođen samostrelom u vrat. Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je ranije da će žandarm Miloš Jevremović biti odlikovan.

Zvaničnici i stručnjaci smatraju da je pribranost žandarma sprečila mnogo veći napad koji je Miloš potencijalno spremao nakon "tihog ubistva".

Ekipa Republike razgovarala je s roditeljima teroriste nekoliko dana nakon napada, a neutešni roditelji zapitkivali su u kakvom je stanju ranjeni policajac.

- Sve smo pokušali što smo mogli i znali da spasemo sina jedinca. Borili smo se svim silama. Nismo uspeli i sada smo roditelji ubijenog teroriste. S tim moramo da živimo, iako nemamo razloga za život - rekla je njegova majka Biljana i dodala:

- Ostali su siročići, dvoje dece, unuk koji će sad godinu i nerođena beba, o njima neprestano mislim. Sumnjam da im majka ima takođe pogrešna razmišljanja. Trebalo je Miloš nas da ubije, pa to da radi što su ga naučili pogrešni ljudi. 

BONUS VIDEO