OTVORENA VRATA SUVOZAČA: Nesvakidašnji prizor ili neophodna mera? (VIDEO)


IZVOR: Republika - 10.07.2024 | 23:07


Otvorena vrata suvozača na auto-putu: Nesvakidašnji prizor ili neophodna mera?

Foto: Republika/M. JOVANOVIĆ
OTVORENA VRATA SUVOZAČA: Nesvakidašnji prizor ili neophodna mera? (VIDEO)

Na auto-putu je usnimljen automobil sa delimično otvorenim vratima suvozača, što je izazvalo mnoštvo pitanja i komentara. Da li je vozač bio suočen sa nesnosnom vrućinom u vozilu, pa ni otvoreni prozori nisu bili dovoljni, ili je reč o nekom drugom problemu, za sada nije poznato.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Mogući razlozi:

Ekstremna vrućina: Tokom letnjih meseci, temperature u automobilima mogu biti izuzetno visoke, čak i sa uključenim klima uređajem ili otvorenim prozorima.

Tehnički problem: Moguće je da su vrata bila neispravna ili da je došlo do kvara na bravici, pa su ostala delimično otvorena.

Ventilacija: Vozač je možda pokušao da poboljša protok vazduha unutar automobila.
Hitna situacija: Putnici su možda imali neku hitnu potrebu koja je zahtevala brzo otvaranje vrata, kao što je pružanje pomoći nekome ko se ne oseća dobro.

Dok se ne saznaju dodatne informacije, ostaje nejasno šta je tačno uzrokovalo ovu neuobičajenu situaciju. Šta god da je razlog, važno je napomenuti da vožnja sa delimično otvorenim vratima može biti opasna i da je najbolje odmah zaustaviti vozilo na bezbednom mestu i rešiti problem.

Automobili danas dolaze sa različitim vrstama klima uređaja koji omogućavaju vozačima i putnicima da prilagode unutrašnju temperaturu i povećaju udobnost tokom vožnje:

1. Ručno podešavanje (Manualna klima)

Ova vrsta klima uređaja omogućava vozaču ručno podešavanje temperature i brzine ventilatora. Korisnici mogu birati između nekoliko nivoa hlađenja ili grejanja i prilagoditi ventilaciju prema svojim potrebama.

2. Automatski klima uređaj (Automatska klima)

Automatski klima uređaj, poznat i kao automatski klima sistem, omogućava vozaču da postavi željenu temperaturu, a sistem će automatski prilagoditi hlađenje ili grejanje kako bi održao tu temperaturu. Ventilator, protok vazduha i način rada automatski se podešavaju.

BONUS VIDEO: