HITNO SE OGLASIO DIREKTOR PIO FONDA! Ovo je važna vest za svakog penzionera


IZVOR: Republika/M.S. - 21.08.2024 | 19:37


Bravo!

Foto: Profimedia
HITNO SE OGLASIO DIREKTOR PIO FONDA! Ovo je važna vest za svakog penzionera

Relja Ognjenović oglasio se na Instagramu sa najnovijim informacijama

Direktor PIO fonda, Relja Ognjenović, obratio se javnosti putem svog Instagram naloga kako bi podelio najnovije informacije o reviziji Završnog računa Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2023. godinu od strane Državne revizorske institucije. Ognjenović je istakao da je stigao pozitivan izveštaj o reviziji, naglašavajući da je ovo već treća godina zaredom da revizorska institucija daje mišljenje o finansijskim izveštajima Fonda u skladu sa svim relevantnim propisima.

Stabilnost finansijskih izveštaja

Relja Ognjenović istakao je da je Državna revizorska institucija potvrdila da su svi finansijski izveštaji pripremljeni po svim materijalno značajnim pitanjima u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu i ostalim propisima koji se odnose na finansijsko poslovanje korisnika budžetskih sredstava, korisnika organizacija za obavezno socijalno osiguranje i budžetskih fondova. Ovo potvrđuje stabilnost i ispravnost finansijskih izveštaja Fonda, s obzirom na to da nije utvrđene nepravilnosti ni u izveštaju za 2023. godinu.

Rezultati revizije za 2023. godinu

U saopštenju koje je objavljeno na Instagramu, istaknuto je da Državna revizorska institucija nije dala preporuke za dalje postupanje, potvrđujući time kvalitetno finansijsko poslovanje Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Ovo predstavlja važan korak ka očuvanju stabilnosti i poverenja osiguranika u funkcionalnost Fonda.

Relja Ognjenović je naglasio da je ovo pozitivan signal za sve penzionere i osiguranike, te da će Fond nastaviti sa transparentnim i odgovornim upravljanjem finansijama kako bi osigurao održivost penzijskog i invalidskog osiguranja u budućnosti. Očekuje se da će ova vest umanjiti brige osiguranika i dodatno ojačati poverenje u rad Fonda