NESTAO SRBIN KOD LEPOSAVIĆA! Potraga za Bojanom traje već četiri dana, porodica moli za informacije! (FOTO)


IZVOR: Republika - 14.09.2024 | 17:34


U trenutku nestanka, na sebi je imao plavu, kariranu košulju i sive pantalone.

Foto: Instagram/leposavic_portal
NESTAO SRBIN KOD LEPOSAVIĆA! Potraga za Bojanom traje već četiri dana, porodica moli za informacije! (FOTO)

Bojan Miletić (46) nestao je pre četiri dana na teritoriji sela Vuča kod Leposavića.

Kako prenosi Instagram stranica "leposavic_portal", Bojan je poslednji put viđen u utorak oko 13 časova na putu ka svojoj kući, u pomenutom selu.

U trenutku nestanka, na sebi je imao plavu, kariranu košulju i sive pantalone.

 

 

Mole se svi, koji imaju bilo kakvu infromaciju o ovom čoveku ili ga primete, da se jave na broj 065-536-24-48.

PRIJAVITE NESTANAK ŠTO PRE

Od 2015. godine ne postoji zakonski rok koji je ranije postojao u kom policija pušta da protekne tih 24 sata, odnosno 48 sati pre nego što krene u proces traženja"

U slučajevima nestanka neke osobe, najvažnije je za porodicu da zna kada i kako da prijavi nestanak bliske osobe. Ukoliko postoji opravdana opasnost da se osobi nešto dogodilo ili zabrinutost za njen život i zdravlje, najbolje je nestanak prijaviti što pre. Stručnim službama je tada lakše da prate tragove.

Milica Kolaković Bojović sa Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja naglašava za RTS  da nije potrebno čekati 24 ni 48 sati, da bi se prijavila nestala osoba.

- Policiji se možete obratiti odmah i takođe je važno napomenuti da od 2015. godine ne postoji zakonski rok koji je ranije postojao u kom policija pušta da protekne tih 24 sata, odnosno 48 sati pre nego što krene u proces traženja -  dodaje Kolaković Bojovićeva.

Proces uvek počinje izjavom osoba koje su prijavile nestanak. Uzima se fotografija, opis, podaci o tome gde je nestali viđen poslednji put i sa kim je bilo u kontaktu.

Zatim ekipe izlaze na teren, proveravaju lokaciju, razgovaraju sa svedocima i uzimaju snimke nadzorih kamera. Potraga se zatim nastavlja na osnovu prikupljenih podataka i zavisi od slučaja do slučaja.