OVO SU GLAVNE IZMENE U SAOBRAĆAJU ZBOG RADOVA! Dobro pogledajte kojim deonicama nećete moći da se krećete


IZVOR: Republika/M.S. - 21.09.2024 | 08:51


Naoružajte se strpljenjem!

Foto: ST/Vladimir Lukić
OVO SU GLAVNE IZMENE U SAOBRAĆAJU ZBOG RADOVA! Dobro pogledajte kojim deonicama nećete moći da se krećete

Na auto-putu E-75, petlja Vrbas - petlja Feketić, ka graničnom prelazu Horgoš, u toku su radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije, do 07. oktobra, saopštilo je danas JP Putevi Srbije. Zbog radova je saobraćaj iz smera Novi Sad - granični prelaz Horgoš preusmeren na desnu stranu kolovoza (ka Novom Sadu) i odvija se dvosmerno.

Na petlji Feketić, smer Novi Sad - granični prelaz Horgoš, omogućeno je isključenje i uključenje na auto-put zaustavnom saobraćajnom trakom, uz povećan oprez.

Na auto-putu E-75, zona petlje Markovac, zbog radova na sanaciji natputnjaka biće izmenjen režim saobraćaja do 31. oktobra na sledeći način: na auto-putu, u oba smera, za saobraćaj se zatvara preticajna saobraćajna traka u dužini od oko 200 metara, saobraćaj se odvija voznom saobraćajnom trakom, a nakon toga, za saobraćaj se zatvaraju vozna i zaustavna saobraćajna traka i saobraćaj se preusmerava u preticajnu saobraćajnu traku. Na petlji Markovac onemogućeno je uključenje na auto-put, u oba smera. Alternativni putni pravci su: smer ka Beogradu državni put II A reda broj 158, Markovac – Velika Plana, petlja Velika Plana; smer ka Nišu državni put II A reda broj 158, Markovac – Batočina, petlja Batočina.

Saobraćaj na natputnjaku iznad auto-puta se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. U opštini Obrenovac, u smeru Beograd – Obrenovac, izvode se radovi na sanaciji mosta preko reke Kolubare, do 01. oktobra, radovi se izvode u levoj saobraćajnoj traci (u smeru Beograd-Obrenovac), dok se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila desnom saobaćajnom trakom. Na auto-putu E-763, petlja Lajkovac – petlja Ub, ka Beogradu, izvodiće se radovi na asfaltiranju, od 23. do 26. septembra. U zoni radova, u dužini od oko 3 kilometra, saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Na putu Svilajnac – Medveđa, na snazi će biti obustava saobraćaja zbog radova na pojačanom održavanju kolovoza - izrade završnog sloja asfalta i to 23. septembra kod mesta Troponje, 24. septembra kod mesta Sedlare, a 25. septembra kod mesta Jasenovo. Alternativni putni pravac je iz Svilajnca preko državnog puta II B reda broj 383 do mesta Glogovac, zatim državnim putem II A reda broj 185 do Medveđe.