"BENTLIJEM" DIVLJAO NA NOVOM BEOGRADU, A ONDA SE AKTIVIRALA NOVA KAMERA! Sistem za detekciju prekoračenja sve više beleži prekršaje! (FOTO)


IZVOR: Republika/J.B. - 21.09.2024 | 11:53


Ima rok od 8 dana da dostavi podatke o identitetu vozača!

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
"BENTLIJEM" DIVLJAO NA NOVOM BEOGRADU, A ONDA SE AKTIVIRALA NOVA KAMERA! Sistem za detekciju prekoračenja sve više beleži prekršaje! (FOTO)

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova su danas, primenom sistema za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja brzine, identifikovali vozilo "Bentli" koje se kretalo brzinom od 124 kilometra na čas u ulici Jurija Gagarina u Beogradu. Ograničenje brzine na tom delu puta iznosi 50 kilometara na čas, što znači da je vozač prekoračio dozvoljenu brzinu za čak 74 kilometra na čas.

  • Poziv vlasniku vozila


Vlasniku vozila će biti upućen poziv da u roku od osam dana dostavi potpune i tačne podatke o identitetu lica koje je učinilo prekršaj. Nakon toga, protiv vozača će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Bentlijem vozio 124 km/h na mestu gde je ograničenje 50 km/h
  • Sistem za automatsku detekciju prekršaja


Podsećamo da se sistem za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine od 16. septembra ove godine primenjuje na četiri lokacije u Beogradu. To su: Bulevar Mihajla Pupina na Brankovom mostu, raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće, raskrsnica ulica Antifašističke borbe i Jurija Gagarina, kao i Bulevar kralja Aleksandra kod Đeram pijace.

Ovaj sistem je uveden kako bi se povećala bezbednost u saobraćaju i smanjio broj prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine. Saobraćajna policija Ministarstva unutrašnjih poslova će i dalje nastaviti sa sprovođenjem mera kako bi se osigurala bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

BONUS VIDEO