Jubilej legende - 50. rođendan Volkswagen Golfa


IZVOR: Republika - 27.09.2024 | 11:54


U Beogradu je svečano obeležen 50. rođendan legende automobilskog sveta – Volkswagen Golfa.

Foto: CUT! Studio
Jubilej legende - 50. rođendan Volkswagen Golfa

Na događaju, kojem je prisustvovao veliki broj ljubitelja marke, vernih klijenata i predstavnika medija, specijalno mesto zauzeli su legendarni muzičari sa prostora bivše Jugoslavije, koji su nas podsetili na bogatu istoriju Golfa, kako je s nama rastao kroz decenije i njegovu ulogu u u svakodnevnom životu. Njihove pesme evocirale su sećanja na vreme kada je Golf postao simbol slobode i urbanog načina života.

Golf, predstavljen 1974. godine, postao je sinonim za pouzdanost, kvalitet i inovaciju, a kroz osam generacija i preko 37 miliona prodatih jedinica zadržao je status jednog od najprodavanijih automobila u istoriji.

POGLEDAJ GALERIJU

Prvi modeli Golfa pojavili su se na ulicama tadašnje Jugoslavije u drugoj polovini 1970-ih godina, kada je ovaj automobil već privukao pažnju širom Evrope. Njegova popularnost je brzo rasla zahvaljujući kompaktnom dizajnu, izdržljivosti i pouzdanosti, što su bile ključne karakteristike privlačne domaćim vozačima. Ovaj model je u Srbiji kroz sve ove godine zadržao status simbola kvaliteta i prestiža, a mnogi ga i danas vide kao "automobil za sva vremena". Na proslavi 50. rođendana Volkswagen Golfa predstavljen je i novi, osveženi model osme generacije te ovaj dogadjaj nije samo obeležavanje prošlosti, već i gledanje u svetlu budućnost automobila koji nastavlja da inspiriše generacije.

Pored ovog, globalno značajnog jubileja, kompaniji Porsche Srbija i Crna Gora je važan još jedan, a to je 20 godina poslovanja Porsche grupacije u Srbiji. Prisutnima je prikazana retrospektiva i rezultati dugogodišnjeg rada na našem tržištu.

,,Ove godine obeležavamo i 20 godina uspešnog poslovanja kompanije Porsche SCG. Kroz izazove i promene smo rasli i unapređivali kompaniju. Naša snaga leži u timskom radu i nepokolebljivoj posvećenosti klijentima. Gledamo unapred ka narednim godinama sa optimizmom i entuzijazmom, verujući u još veće uspehe. Hvala vam na vernosti i doprinosu koji su nas doveli do ovog značajnog jubileja'', izjavio je Miloš Vujanović, generalni direktor kompanije Porsche Srbija i Crna Gora.