Časopis Borba dobitnik bronzane plakete Opštine Paraćin! (FOTO)


IZVOR: Republika - 27.09.2024 | 18:28


Danas je u sali paraćinskog pozorišta svečanom sednicom obeležen Dan opštine Paraćin i dodeljene nagrade najistaknutijim ličnostima i organizacijama .

Foto: Borba
Časopis Borba dobitnik bronzane plakete Opštine Paraćin! (FOTO)

Ova svečanost je dugogodišnja tradicija kada se dodeljuju plakete, priznanja i novčane nagrade najistaknutijim ličnostima i organizacijama iz ove opštine. POGLEDAJ GALERIJU

 

Nakon pozdravne reči predsednice SO Slavice Jovanović, prisutnima se obratio predsednik opštine Vladimir Milićević,koji je  govorio o ostvarenim rezultatima na teritoriji ovoga grada u prethodnom periodu.

Tokom svečanosti dodeljena su priznanja zaslužnim građanima i institucijama.
 Mnogobrojna priznanja i novčane nagrade dobili su brojni učenici i đaci generacija iz opštine Paraćin.

Zlatne, srebrne i bronzane plakete dobili su lekari specijalisti, sportski radnici, likovni umetnici, sportisti, profesori, a dobitnik zlatne medalje je i  proslavljeni atletičar i paraolimpijac Željko Dimitrijević.

Dobitnik bronzane plakete je i časopis Borba za očuvanje srpske kulture i tradicije.
Priznanje je uručeno direktoru Borbe Andriji Jorgiću.

Inače, Borba sa punim vekom postojanja iza sebe, od nastanka pa do danas, predstavlja stub kulture i kolevku jugoslovenskog i srpskog žurnalizma. Iako je 2009. prestala sa radom, 11 godina kasnije ponovo je pokrenuta, ali kao časopis.

Borbaje danas mesečnik koji izlazi svakog 19. u mesecu na ćirilici, kao podrška ćiriličnom pismu i bavi se isključivo temama iz oblasti kulture, tradicije, umetnosti, obrazovanja, ekologije, turizma…

Bonus video