HAOS NA MREŽAMA ZBOG PITANJA OKO POKLONA ZA SVADBU I KRŠTENJE! Svi samo o kovertama!


IZVOR: Republika - 29.09.2024 | 02:00


Ako treba da platim svoje mesto i mesto mog muža, onda biram da za svoje pare idem gde ja hoću, jer ne mogu ni da pojedem ni da popijem za 50 evra, odbrusila je jedna svima koji su se razmetali "ciframa!.

Foto: Shutterstock
HAOS NA MREŽAMA ZBOG PITANJA OKO POKLONA ZA SVADBU I KRŠTENJE! Svi samo o kovertama!

U Srbiji, izbor poklona za svečanosti poput venčanja, svadbi i krštenja često predstavlja izazov, posebno kada su u pitanju novčani pokloni. Mnogi gosti preispituju da li su njihovi pokloni dovoljno vredni i koliko košta mesto u restoranu, što dovodi do raznih nesigurnosti.

Jedna Novosađanka našla se u dilemi nakon što je dobila pozivnicu za krštenje prijateljeve bebe, zajedno s crkvenim venčanjem roditelja, svega nekoliko dana pre svečanosti. Pitala je online zajednicu za savet o prikladnom poklonu, ističući da ne zna koliko novca staviti u koverat.

- Poštovanje. Stigla mi je pozivnica sa zakašnjenjem od prijatelja za krštenje njihove bebe, sad za vikend. Biće ujedno i crkveno venčanje roditelja. U građanskom braku su inače već, dakle neće se održavati svadba. Šta je prigodno za pokloniti? Koliko novaca u koverat? Svaka pomoć i ideja je dobrodošla. Hvala! - napisala je ova devojka iz Novog Sada u fejsbuk grupi "Novosađanke", izražavajući svoju dilemu.

Foto: Tanjug/AP

Za krštenje se predlaže poklon od 50 evra

 

Odgovori su se nizali, s različitim predlozima kao što su novac, nakit, igračke i poklon kartice. Jedan od komentara sugerisao je da je za krštenje dovoljno 50 evra, dok su drugi ukazivali na to da je za svadbu prikladno dati oko 100 evra. Razgovor je otkrio i različita mišljenja o tome kako pokloni trebaju pokrivati troškove i kako su ljudi gledali na svoje sopstvene svečanosti.

Jedan od prvih odgovora glasio je: "Ako idete sami, sasvim je dovoljno 50 evra. Pokrili ste trošak sedenja u restoranu.“ Ovaj komentar je izazvao niz reakcija i dopuna. Jedna žena se nadovezala: "Krštenje 50 evra, svadba 100 evra i da te Bog vidi, išla sama ili sa nekim – isto mi je. Ako treba da platim svoje mesto i mesto mog muža, onda biram da za svoje pare idem gde ja hoću, jer ne mogu ni da pojedem ni da popijem za 50 evra. Nisam tako gledala ni za svoju svadbu, pa ne gledam ni za tuđe.“

Među predlozima našlo se i mnogo saveta u vezi sa poklonima za decu. Tako je jedan od korisnika predložio: „Ako je devojčica, neki nakit, male minđušice. Ako je dečak – srećno jer tu stvarno nemam ideju, a imam dva dečaka. Ako je samo krštenje, jedino koverta, ali sa inflacijom ne znam ni šta je ok. Mi kad idemo nas dvoje, ne dajemo ispod 150 evra, da pokrijemo mesto i još malo da pretekne.“

Bonus video