VOZAČI, OPEZ! Prevaranti vrebaju na auto-putu: Zaustavili čoveka kod Jagodine, a onda...


IZVOR: Republika/J.B. - 29.09.2024 | 13:24


Jedva je uspeo da se izvuče!

Foto: Shutterstock, printscreen/Tanjug
VOZAČI, OPEZ! Prevaranti vrebaju na auto-putu: Zaustavili čoveka kod Jagodine, a onda...

Jedan vozač je upozorio na prevaru koja se skoro dogodila na auto-putu između Jagodine i Ćuprije. Ispričao je kako je umalo opljačkan dok je vozio, naglašavajući da treba biti posebno obazriv čak i na putu jer prevaranti vrebaju i u takvim situacijama. Prema njegovom iskustvu, na putu se dešavaju razne vrste prevara, što dodatno upozorava na opreznost.

- Danas, oko 14 sati, na auto-putu između Jagodine i Ćuprije, maše rukama čovek.. auto marke BMW parkiran je u zaustavnoj traci, engleske tablice. Stajem, a on prilazi... - napisao je on u objavi na fejsbuku.

Stranac mu je rekao da mu je nestalo goriva i počeo da mu nudi neko prstenje. Ali, onda je situacija postala rizična...

- Gledam u retrevizor izlaze jos dvojica, Pokusavaju da mi otvore kombi pozadi. Pričaju nekoliko jezilka, a predstavljaju se kao Turci - naveo je on.

Srećom, iza njegovog vozila parkirao se još jedan kombi. 

- Izlazimo njih dvojica i ja, a ovo troje pobegoše preko ograde. Auto ostaje. Zovemo policiju. Brzo dolaze dve patrole - ispričao je ovaj vozač poručivši: "Čuvajte se, ljudi, gde god da krenete!".

Podsećamo, D. Ž. iz Kruševca i S. S, te M. V. iz Kraljeva uhapšeni krajem avgusta su zbog sumnje da su opljačkali više stranaca na auto-putu Beograd-Niš, kod Smedereva i Jagodine. Sumnjiče se da su nemačkom državljaninu probušili gumu i ukrali torbu sa ličnim stvarima. Grku i Bugarki su, kako se sumnja, razbili staklo i oduzeli torbu sa 600 evra, platnim karticama i mobilnim telefonima. U akciji hapšenja učestvovalo skoro 100 patrola i 200 policajaca.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) uhapsili su D. Ž. iz Kruševca i S. S, te M. V. iz Kraljeva zbog osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela razbojništvo, teška krađa i teška krađa u pokušaju.

BONUS VIDEO