PIO FOND SE OGLASIO VAŽNIM SAOPŠTENJEM! Obratite pažnju!


IZVOR: Republika - 29.09.2024 | 18:30


Fond je objavio i poslednji podatak o prosečnoj penziji koja je u avgustu iznosila 45.703 dinara.

Foto: Republika
PIO FOND SE OGLASIO VAŽNIM SAOPŠTENJEM! Obratite pažnju!

Isplata septembarskih penzija počinje 2. oktobra za penzionere samostalnih delatnosti koji penzije primaju preko tekućih računa, na kućne adrese i na šalterima pošta.

Za korisnike vojnih i poljoprivrednih penzija isplata počinje 5. oktobra preko tekućih računa, a 7. oktobra na kućne adrese i na šalterima pošta, saopštio je Fond PIO.

Penzioneri iz kategorije zaposlenih svoje prinadležnosti će primiti 10. oktobra preko tekućih računa, a dan kasnije na kućne adrese i na šalterima isporučnih pošta.

Fond je objavio i poslednji podatak o prosečnoj penziji koja je u avgustu iznosila 45.703 dinara.

Penzionere od 1. decembra očekuje povećanje penzija od oko 11 odsto, najavljeno je.

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali rekao je krajem avgusta da penzionere od decembra ove godine očekuje povećanje penzija od oko 11 odsto.

- Predsednik je najavio povećanje penzija od decembra, umesto od januara naredne godine i to je stvarno lepa vest za naše penzionere, ali i za sve građane Srbije, s obzirom da je to nastavak jedne politike koju vodimo već godinama unazad, a to je da izlazimo u susret našim najstarijim sugrađanima koji su to zaslužili - poručio je tada Mali.

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je pre nekoliko dana tokom posete Vrnjačkoj Banji da je glavni zadatak Vlade Srbije da prosečna penzija do 2027. godine bude 650 evra.

- Poruka predsednika države i Vlade Srbije je da ćemo do kraja godine povećati penzije za oko 11 posto. U naredne dve godine država će trajno rešiti pitanje penzionera sa najmanjim primanjima. To je drugi zadatak Vlade. A treći zadatak je da vas pozivamo da se uključite u donošenje svih najvažnijih pitanja za državu i društvo - naglasio je Vučević.

Bonus video