KO NEĆE PUŠKU, SLUŽIĆE DUPLO, A NE KAO NEKAD, KAFICA I PRAVAC KUĆI! ČITAJTE U SRPSKOM TELEGRAFU


IZVOR: Republika - 30.09.2024 | 07:00


Budite bolje informisani od drugih!

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ Miloš Savić
KO NEĆE PUŠKU, SLUŽIĆE DUPLO, A NE KAO NEKAD, KAFICA I PRAVAC KUĆI! ČITAJTE U SRPSKOM TELEGRAFU

Srpski telegraf u izdanju za ponedeljak, 30. septembar donosi pregršt važnih i interesantnih priča!

NAUČNICI I DALJE BEZ ODGOVORA NA ČUDNE DOGAĐAJE"MISTERIJA ALJASKOG TROUGLA: ZA POLA VEKA NESTALO 20.000 LJUDI

Svi znamo za Bermudski trougao, a malo ko za Aljaski, divlje područje koje povezuje Enkoridž, Džunou na jugu i Utkijagviku. Tamo je više nerešenih slučajeva nestalih osoba nego bilo gde u svetu, godišnje između 500 i 2.250 ljudi. U stvari, od ranih sedamdesetih, više od 20.000 ljudi je nestalo unutar ogromnog trougla, i to na području koje nije bogzna kako naseljeno.

JEZIVA SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA PUTU VALJEVO-ŠABAC: SA PROSLAVE PRAVO U SMRT

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći juče oko četiri sata na putu Valjevo-Šabac poginule su Jelena S. (24) i Kristina P. (23), a teško su povređeni V. K. (22), D. Ž. (18) i I. K. (22). Svi su bili u istom autu koji je vozio V. K., kojim su sleteli s puta i zakucali se u betonski stub.

Troje povređenih su, prema nezvaničnim informacijama, prebačeni u Beograd. Njihov audi kretao se iz pravca Valjeva ka Koceljevi i u mestu Brizonje je iz nepoznatih razloga skliznuo s puta u kanal, prethodno udarivši u betonski stub.

ZAVRŠENI RADOVI NA NAJPRESTIŽNIJEM HOTELU U PRESTONICI: "SENT RIDŽIS" NOVI SIMBOL BEOGRADA

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovaće večeras svečanosti povodom završetka radova na hotelu "Sent ridžis" u Kuli Beograd, zajedno s Muhamedom Alabarom, predsednikom kompanije "Igl hils", i Markom de Rajterom, generalnim direktorom hotela "Sent ridžis" u Beogradu.

Što se tiče samog "Sent ridžisa", reč je o jednom od najprestižnijih i najluksuznijih hotelskih lanaca u svetu i sam dolazak jednog takvog brenda u srpsku prestonicu je velika stvar, kako u ekonomskom i poslovnom aspektu tako i po pitanju imidža.

PREMIJER VUČEVIĆ OTKRIO DETALJE O VOJNOM ROKU: KO NEĆE PUŠKU, SLUŽIĆE DUPLO, A NE KAO NEKAD, KAFICA I PRAVAC KUĆI

Premijer Srbije Miloš Vučević poručio je da je cilj Vlade da u martu pred poslanicima bude zakonski predlog o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka, a da se na jesen sledeće godine mogu očekivati prve klase Vojske Srbije iz regrutnog sastava. Kada se podignu svi kapaciteti do maksimuma, Vojska Srbije planira da 20.000 regruta služi godišnje vojni rok.

Foto: Srpski telegraf

Naslovna strana Srpskog telegrafa za 30. septembar

 

BONUS VIDEO: