EVO KAKVO JE STANJE NA GRANIČNIM PRELAZIMA! Dobar trenutak da se krene na put, ali NA OVO MORATE OBRATITI PAŽNJU


IZVOR: Republika/M. L. - 30.09.2024 | 06:23


Duža čekanja samo na teretnim terminalima

Foto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
EVO KAKVO JE STANJE NA GRANIČNIM PRELAZIMA! Dobar trenutak da se krene na put, ali NA OVO MORATE OBRATITI PAŽNJU

Zbog nižih temperatura potreban je oprez u vožnji tokom jutra i večeri, kada je prisutna magla koja smanjuje vidljivost, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije dobijenim 5:15 sati, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.

Teretna vozila se na Horgošu, Kelebiji i Batrovcima, na izlazu iz zemlje, zadržavaju četiri, a na Bogojevu i Gradini sat vremena

Vreme danas

Foto: Tanjug/M. NIKOLIĆ

Vozačima se savetuje oprez zbog klizavog kolovoza

U Srbiji će danas na severu biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno oblačno sa sunčanim intervalima, dok će najniža temperatura iznositi od 5 do 12, a najviša od 15 do 19 stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), ujutru će biti hladno, po kotlinama i visoravnima mestimično očekuje se magla ili niska oblačnost. 

Duvaće umeren i jak vetar, severozapadni, na istoku Srbije povremeno sa udarima olujne jačine, uveče u slabljenju. 

Lekari i Auto-moto savez Srbije upozoravaju vozače na otežanim uslovima na vožnju i savetuju oprez u danima, a naročito noćima u periodima smanjene vidljivosti zbog nepovoljnih vremenskih uslova za vožnju. Držite propisno odstojanje u toku vožnje i nemojte sedati u kola umorni, kako ne biste ugrozili ni sebe, ni druge učesnike u saobraćaju.

BONUS VIDEO: