RAJ NA ZEMLJI ZA 25.000 EVRA: Savršena kuća na tri sata od Beograda, ali s jednim nedostatkom!


IZVOR: Republika/M.S. - 03.10.2024 | 03:00


Ova nekretnina ima površinu od 74 kvadrata i nalazi se na placu od 3,5 ara

Foto: shutterstock
RAJ NA ZEMLJI ZA 25.000 EVRA: Savršena kuća na tri sata od Beograda, ali s jednim nedostatkom!

Na društvenim mrežama sve više stranica oglašava prodaju nekretnina, a jedna ponuda na popularnoj Fejsbuk grupi privukla je posebnu pažnju. U pitanju je kuća u Blacu koja se prodaje za 25.000 evra.

Blace, prelepo gradsko naselje u blizini Prokuplja, nalazi se na oko 240 kilometara od Beograda. Ova nekretnina ima površinu od 74 kvadrata i nalazi se na placu od 3,5 ara. U opisu se ističe da kuća ima pristup vodi, struji i gradskoj kanalizaciji, što je čini odmah useljivom.

Uz objavu su priložene fotografije koje prikazuju kuću okruženu zelenilom, stvarajući savršenu atmosferu za opuštanje. Jedini nedostatak koji se navodi je potreba da se prostor ispuni ličnim stvarima.

Oglas je objavljen pre samo nekoliko dana, ali je već izazvao veliku pažnju i interesovanje među članovima grupe. Ukoliko ste u potrazi za pristupačnom nekretninom u mirnom okruženju, ova ponuda može biti idealna prilika!

Podsećamo, RGZ indeks cena stanova u drugom tromesečju 2024. iznosi 164,56 što predstavlja rast cena stanova od 4,68 odsto u odnosu na isti period prošle godine, objavio je danas Republički geodetski zavod.

Cene stanova u starogradnji su, na nivou Srbije, porasle za 4,41 odsto, dok je novogradnja, odnosno kupovina od investitora imala veći međugodišnji rast koji je iznosio 5,15 odsto.

U Beogradu se beleži blagi pad prodaje stanova od 0,57 odsto i vrednosti kupoprodaja za 5,61 odsto. 

Kako je navedneo, RGZ indeks cena stanova za drugo tromesečje 2024. pokazuje blagi godišnji rast cena.

U poređenju sa prvim tromesečjem 2024. cene stanova u Srbiji su zabeležile blagi rast od 1,26 odsto.

Ovaj porast cena u odnosu na prošlu godinu i umeren tromesečni rast ukazuju da tržište nekretnina ostaje stabilno i bez velikih fluktuacija, što je pozitivan znak za ekonomiju i investitore, navodi RGZ.

Tokom drugog kvartala 2024. došlo je do povećanje potražnje za stanovima, sa zabeleženih 11.532 ugovora o prometu stanova (odnosno, 7,5 odsto više nego u istom periodu prošle godine), uz ukupnu vrednost od 978 miliona evra (7,3 odsto više nego prošle godine).