PRAVE SE SPISKOVI ZA EVAKUACIJU! Ambasador Srbije u Libanu se oglasio: Ako ste u ovoj zemlji, HITNO SE JAVITE!


IZVOR: Republika/J.B. - 03.10.2024 | 09:09


Našim državljanima se savetuje da ne putuju u Liban!

Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla
PRAVE SE SPISKOVI ZA EVAKUACIJU! Ambasador Srbije u Libanu se oglasio: Ako ste u ovoj zemlji, HITNO SE JAVITE!

Ambasador Srbije u Bejrutu, Milan Trojanović, preporučio je građanima Srbije da ne dolaze u Liban zbog nepredvidive situacije, a onima koji u Libanu žive savetovao je da se presele u bezbednija područja ili da napuste što pre tu bliskoistočnu zemlju.

Trojanović je opsisao i kakvo je trenutno stanje, pa apelovao na naše državljane u toj zemlji:

Noć je bila napeta, bilo je deset vazdušnih napada na ciljane zgrade u predgrađima. Dronova od jutros nije bilo, juče su se pojavili posle dva dana nestanka, to je psihološki rat.

Ponovo je istakao koliko je bitno da se naši državljani jave kako bi bili dodati na listu za evakuaciju, ako situacija dodatno eskalira.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je apelovalo na državljane Srbije u Libanu da se u slučaju potrebe jave Ambasadi u Bejrutu i dostave svoje podatke, lokaciju, kontakt telefon, imena članova porodice, kako bi mogli da budu kontaktirani u slučaju daljeg pogoršanja bezbjednosne situacije.

Ministarstvo je 30. septembra preporučilo državljanima Srbije koji su u Libanu da napuste teritoriju te države zbog pogoršanja bezbednosne situacije.

Inače, Španija i Južna Koreja su poslednje zemlje koje su saopštile da će evakuisati svoje državljane iz Libana zbog izraelskog napada

Podsećamo, prekjuče je Izrael protiv Libana pokrenuo i ograničenu kopnenu operaciju. 

BONUS VIDEO