SRPSKI SPASIOCI STIGLI U BOSNU! Odmah upućeni u Jablanicu, čekaju se i dva tegljača "Srbijavoda"!


IZVOR: Republika - 06.10.2024 | 19:21


Naša saradnja sa spasilačkim timovima iz BiH i ostalim spasilačkim timovima je na vrlo visokom nivou, dodao je Maksimović

Foto: Avaz.ba/M.Aš.
SRPSKI SPASIOCI STIGLI U BOSNU! Odmah upućeni u Jablanicu, čekaju se i dva tegljača "Srbijavoda"!

Inspektor u Upravi za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije (SVS) Nikola Maksimović izjavio je da je danas 36 pripadnika specijalističkog tima za spasavanja SVS MUP-a Srbije, sa 12 vozila, stiglo je u bazu u mesto Jablanica u BiH, koje je pogođeno klizištom.

- Očekuje se da stignu dva tegljača sa radnim mašinama javnog preduzeća "Srbijevode". Situacija na terenu je vrlo kompleksna i još uvek se traga za nestalim osobima. Glavna putna infrastruktura je oštećena, pa spasioci koriste alternativne prileze kako bi bezbedno mogli da pristupe mestima intervenisanja - rekao je Maksimović za Tanjug.

Poručio je da sve raspoložive ekipe, svih službi na terenu, rade danonoćno, kako bi omogućili bezbedniji i lakši pristup mestima intervenisanja.

- Naša saradnja sa spasilačkim timovima iz BiH i ostalim spasilačkim timovima je na vrlo visokom nivou -  dodao je Maksimović.

Katastrofalne poplave i odroni na području Jablanice iza sebe su ostavili ogromnu materijalnu štetu i ljudske gubitke.

Prema poslednjim informacijama u poplavama u BiH život je izgubilo najmanje 20 osoba.

Načelnik opštine Jablanica Damir Šabanović doneo je odluku o proglašenju Dana žalosti koji će trajati od danas do 8. oktobra.

Inače, srpski spasioci su za Bosnu krenuli jutros u pet sati i to po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bonus video