OBELEŽEN POČETAK TREĆE GENERACIJE "ŠKOLE KUVANjA" U STUDENTSKOM CENTRU "BEOGRAD"


IZVOR: Promo - 07.10.2024 | 14:27


Dodeljeno i posebno priznanje kuvaru generacije 2023/24

Foto: Andrija Lazic
OBELEŽEN POČETAK TREĆE GENERACIJE "ŠKOLE KUVANjA" U STUDENTSKOM CENTRU "BEOGRAD"

Ustanova Studentski centar "Beograd" tradicionalno je obeležila početak, treće po redu, Škole kuvanja, uz prisustvo ministarke prosvete, prof. dr Slavice Đukić Dejanović. Treća generacija polaznika Škole kuvanja biće u prilici da stekne dragocena znanja i veštine u kulinarstvu, profesiji koja je sve traženija u našoj zemlji. 

Foto: Andrija Lazic

Početak treće generacije "Škole kuvanja"

Direktor Ustanove Studentski centar "Beograd" Goran Minić, istakao je važnost ovog programa, koji je primer dualnog obrazovanja u praksi, a koji pruža priliku za razvoj i usavršavanje svim budućim kuvarima. 

- U našim studentskim restoranima svakodnevno se hrani od 20 do 25 hiljada studenata, a potražnja za kuvarima sve je veća, kako kod nas, tako i širom Beograda i Srbije. Želeli smo da ovaj izazov rešimo prvenstveno u okviru naše Ustanove, ali i da doprinesemo poboljšanju kvaliteta na tržištu rada. Tako je nastala ideja o obuci koja će našim polaznicima pružiti sveobuhvatno znanje i praktične veštine u kulinarstvu. Obuka traje devet meseci i potpuno je besplatna za sve polaznike, a podrazumeva teorijski i praktični deo sa čak 928 časova - objasnio je direktor Ustanove Goran Minić i čestitao svim polaznicima.   

Foto: Andrija Lazic

Početak treće generacije "Škole kuvanja"

Veliki uspeh polaznicima Škole kuvanja poželela je i ministarka prosvete prof dr. Slavica Đukić Dejanović, koja je poručila da je stalno učenje, nadograđivanje i sticanje novih znanja i veština neophodnost koju donosi savremeno doba. 

- Imajući to u vidu i prepoznajući potrebu za kvalitetnim i obučenim kuvarima na tržištu rada, Studentski centar "Beograd" akreditovao je program besplatne obuke koji obuhvata pripremu, serviranje i dekorisanje jela, u trajanju od devet meseci - rekla je ministarka.

Foto: Andrija Lazic

Početak treće generacije "Škole kuvanja"

Ona je dodala da će se obuka obavljati u svim restoranima Studentskog centra i da će i treća generacija polaznika "Škole kuvanja" svoja znanja sticati kod iskusnih kuvara.

Ministarka Đukić Dejanović i direktor Studentskog centra uručili su i sertifikate o okončanom kursu polaznicima prethodne generacije "Škole kuvanja", dok je dodeljeno i posebno priznanje kuvaru generacije 2023/24. 

BONUS VIDEO: