Riznica ukusa Srbije u Super Vero marketima: Proširena ponuda autentičnih proizvoda


IZVOR: Republika - 07.10.2024 | 17:20


Ako tražite ukuse iz detinjstva, autohtone sorte ili preferirate proizvode malih proizvođača, „Riznica ukusa Srbije“ donosi bogatstvo srpske tradicije direktno na vaš sto.

Foto: Vlada Veličković
Riznica ukusa Srbije u Super Vero marketima: Proširena ponuda autentičnih proizvoda

U periodu od 4. do 20. oktobra, posetioci Super Vero marketa imaju priliku da uživaju u „Riznici ukusa iz Srbije“, jedinstvenoj selekciji proizvoda koji dolaze iz malih poljoprivrednih gazdinstava širom Srbije. Ovom akcijom se potrošačima olakšava izbor i otkrivanje kulinarskog bogatstva Srbije, jer su proizvodi izloženi na ulazu u markete kako bi se lakše prepoznali i izabrali.

Ako tražite ukuse iz detinjstva, autohtone sorte ili preferirate proizvode malih proizvođača, „Riznica ukusa Srbije“ donosi bogatstvo srpske tradicije direktno na vaš sto. Više od 150 proizvoda biće dostupno na policama Super Vero marketa, a svaki od njih nosi pečat kvaliteta i autentičnosti. Svi proizvodi koji naiđu na dobar odziv kod potrošača, ostaju u stalnoj ponudi Super Vera. POGLEDAJ GALERIJU

Među pažljivo odabranim proizvodima, nalaze se sledeće dragocenosti:

* Ljuta lokošnička paprika od autohtone sorte džinke, sušena na Suncu i tucana na kamenu
* Organski proizvodi sa Vlasine, kao što je biosirup od zove
* Autentični delikatesi poput stelje, sudžuka, peglane kobasice i sireva đubek i reškavac iz pirotskog kraja
* Tradicionalni proizvodi sa Zlatara, pešterske visoravni i Stare planine, kao što su sjenički sir i pešterska pršuta, ali i heljdopita i speltopita sa kajmakom i sirom
* Suhomesnati proizvodi bez aditiva, ručno pravljeni sirevi i ajvar od cepkane paprike, proizvedeni po staroj recepturi
* Autohtona vina iz Srbije od sorti grožđa poput sile, grašca, prokupca, morave, tamjanike i kadarke
* Vina sa Kosova i Metohije, uključujući čuvena manastirska vina iz Dečana

Pored tradicionalnih proizvoda, tu su i inovativni delikatesi za ljubitelje novih ukusa. Probajte džemove sa tartufima, fermentisani crni beli luk, med sa liofilizovanim voćem, paštete od pastrmke, ili čak ispečeno testo za tulumbe i princes krofne.

„Riznica ukusa iz Srbije“ nije samo prilika da obogatite svoju trpezu vrhunskim domaćim proizvodima, već i način da podržite male proizvođače koji neguju srpsku tradiciju i posvećenost kvalitetu. Ova akcija traje već četiri godine i omogućava mnogim lokalnim proizvođačima da prošire svoje poslovanje i predstave svoje proizvode široj publici.

Iskoristite priliku da otkrijete gastronomsko blago Srbije! Za više informacija o „Riznici ukusa iz Srbije“, posetite najbliži Super Vero i istražite bogatu ponudu.