POGLEDAJTE KAKVO JE STANJE NA GRANIČNIM PRELAZIMA: AMSS izdao hitan apel vozačima - na OVO danas posebno obratite pažnju


IZVOR: Republika/M. L. - 09.10.2024 | 06:25


Pogledajte detaljno stanje na najprometnijim graničnim prelazima ovog jutra

Foto: TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ/bs
POGLEDAJTE KAKVO JE STANJE NA GRANIČNIM PRELAZIMA: AMSS izdao hitan apel vozačima - na OVO danas posebno obratite pažnju

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. 

Prema informacijama Uprave granične Policije RS dobijenim u 05.15 sati, nema zadržavanja vozila na putničkim terminalima naših graničnih prelaza.

Što se tiče zadržavanja na teretnim terminalima naših graničnih prelaza, na Horgošu se na izlazu čeka 180 minuta, na Kelebiji 240 minuta, na Batrovcima 480 minuta, na Šidu 250 minuta, a na Bogojevu 120 minuta

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

Vreme danas

U Srbiji će danas ujutro i pre podne biti umereno do potpuno oblačno, a kiša i lokalni kratkotrajni pljuskovi će se iz zapadne polovine Srbije brzo premeštati preko centralnih krajeva ka istoku, dok se u drugom delu dana očekuje razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar južnih smerova, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno jak, a temperatura će se kretati od sedam do 26 stepeni.

U Beogradu će ujutro i pre podne biti prolazno naoblačenje s kratkotrajnom kišom. Duvaće jugoistočni vetar, a najviša dnevna temperatura biće 26 stepeni.

Zbog povremeno kratkotrajne kiše pojedine deonice danas će biti mestimično vlažne, pa je potrebno da vozači obrate pažnju na stanje kolovoza i voze pažljivije, a tokom prepodneva vidljivost može biti slabija zbog magle koja je poslednjih dana česta pored reka, kanala i u kotlinama, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). 

Iz AMSS-a ukazuju da treba obratiti pažnju na pešake jer se teže primećuju po kiši i magli, a posebno u jutarnjim i večernjim satima kada je kolovoz mokar. 

BONUS VIDEO: