BIZARNO I NEVEROVATNO U ISTO VREME! Zavladao novi trend među roditeljima u Srbiji - NA RODITELJSKI DOLAZE SA ADVOKATOM!


IZVOR: Republika/J.B. - 10.10.2024 | 15:40


Deca u školu dovode i obezbeđenje, ali česti su i privatni profesori na mestima gde im nije radno mesto.

Foto: Shutterstock
BIZARNO I NEVEROVATNO U ISTO VREME! Zavladao novi trend među roditeljima u Srbiji - NA RODITELJSKI DOLAZE SA ADVOKATOM!

Neverovatna objava na Iksu pokrenula je ozbiljnu polemiku o obrazovnom sistemu u Srbiji. Čini se da se trend angažovanja advokata od strane roditelja za odlazak na roditeljske sastanke polako širi i u našu zemlju. 

- Kaže drugarica juče bila na roditeljskom. Roditelji jednog deteta poslali advokata na sastanak - pisalo je u objavi, a komentari koji su se nizali ispod nje donekle predstavljaju još veći šok.

Mnogi ukazuju na to da opisan slučaj zapravo nije retkost i da uzima maha u obrazovnom sistemu naše zemlje.

- Živa istina. Drugarica mi je profesor i stvarno ima roditelja koji dolaze sa advokatom - piše, između ostalog među komentarima.

Neki komentatori su naveli konkretne primere iz škola, uključujući slučaj iz jedne mirjevske škole, gde je dete koje je pravilo probleme izbačeno, ali je advokat kasnije dostavio uverenje o njegovom psihičkom stanju, zbog čega je dete vraćeno na nastavu.

Ovaj trend, koji je prethodno postao uobičajen u stranim zemljama, čini se da se sada širi i u Srbiji. Pitanje je kako će to uticati na komunikaciju između roditelja, učenika i profesora, kao i kuda bi ovakva praksa mogla da vodi.

Među komentarima su se pojavili i drugi neobični prizori sa roditeljskih sastanaka, poput situacije u kojoj je privatni profesor doveden na sastanak, kao i slučaja gde je učenik dolazio u školu pod pratnjom privatnog obezbeđenja. Ove situacije dodatno komplikuju odnos između obrazovnog sistema i porodica.

BONUS VIDEO