JEZIVA TUČA UČENIKA U ŠKOLI U PROKUPLJU! Dvojica tinejdžera završila u bolnici, jedan ispisan!


IZVOR: Republika - 16.10.2024 | 19:58


Prokupačka policija je primila informaciju o tuči učenika i o tome obavestila nadležno tužilaštvo.

Foto: Shutterstok
JEZIVA TUČA UČENIKA U ŠKOLI U PROKUPLJU! Dvojica tinejdžera završila u bolnici, jedan ispisan!

Dva učenika četvrtog razreda srednje Tehničke škole "15. maj" u Prokuplju završila su u prokupačkoj bolnici sa lakšim povredama, nakon što ih je napao 18-godišnjak. 

Iako za sada nema preciznih podataka kako je došlo do incidenta juče nešto pre 17 sati, iz policije su potvrdili da se napad dogodio u toj školi. U Školskoj upravi Niš saznaje se da je slučaj prijavljen, a direktorka škole Biljana Milenković kaže da je škola preduzela sve potrebne mere u vezi tog incidenta.

Ona je potvrdila da je učenik koji je izazvao tuču jutros zatražio je da se ispiše iz škole.

- Mi smo odmah sazvali Tim za nasilje gde je doneta odluka da se radi o trećem nivou nasilja. Obavestili smo Školsku upravu, policiju, Centar za socijalni rad. Svi su dali izjave uključujući i roditelje te dece, a đak koji je učestvovao u tuči jutros je podneo zahtev da iz porodičnih razloga traži ispisnicu iz škole - rekla je direktorka Milenković za Južne vesti.

U Zdravstvenom centru su potvrdili da su oko 17 sati u pratnji roditelja primljena dva 18-godišnjaka.

- Pacijenti 2006. godište su u pratnji roditelja primljeni oko 17 sati, pregledani su i, nakon odrađene dijagnostike pušteni kući jer težina povreda nije zahtevala bolničko lečenje. Nemamo podatke da su povrede zadobijene u tuči - kažu u Zdravstvenom centru.

Prokupačka policija je primila informaciju o tuči učenika i o tome obavestila nadležno tužilaštvo.

- Policija je postupala po prijavi da je 18-godišnjak fizički napao dvojicu učenika četvrte godine, obavešteno je Osnovno tužilaštvo u Prokuplju i po njihovom nalogu protiv izvršioca biće podneta krivična prijava u redovnom postupku, a za krivično delo nasilničko ponašanje - kažu u policiji.

U Školskoj upravi u Nišu samo su potvrdili da su obavešteni o incidentu i da će u dalje postupati u skladu sa njihovim ovlašćenjima.

Bonus video