UMRLA MARIJA PETRONIJEVIĆ (33)!


IZVOR: Republika - 16.10.2024 | 20:44


Marija je iza sebe ostavila supruga i dve ćerkice.

Foto: Printscreen/Youtube/JuGmedia
UMRLA MARIJA PETRONIJEVIĆ (33)!

Marija Petronijević iz Leskovca, koja je bolovala od akutne leukemije, izgubila je bitku sa ovom teškom bolešću. Marija je preminula u 33. godini.

Ona je čekala da pronađe osobu koja bi joj donirala matične ćelije, i samim tim spasla život. Nažalost, Marija nije dočekala svog donora.

Mariji je leukemija dijagnostikovana 16. februara. Odmah se testirao njen brat, ali se ispostavilo da se ne podudara sa Marijom, kao ni da odgovarajućeg donora nema ni u svetskom registru dobrovoljnih davaoca matičnih ćelija.

Marija je iza sebe ostavila supruga i dve ćerkice.

Marija je noćaš završila u bolničkom krevetu, iz koga je sve dok nije sklopila oči, slala poruke prijateljima da ne brinu i da će se oporaviti.

Marija je bila medicinska sestra na Odeljenju urologije Opšte bolnice Leskovac.

Podsećamo, početkom oktobra umrla je i devojčica Helena Gavran (9) za čije lečenje je Srbija skupljala novac.

- Počivaj u miru, anđele, među anđelima! Saučešće porodici - objavljeno je uz Heleninu crno-belu fotografiju iz Fondacije Budi human, čiji je bila dugogodišnji korisnik.

Podsećanja radi, Helena je rođena 17.11.2015. godine u Beogradu. Bila je najstarija od tri sestre. Bile je prepoznatljiva po riđoj kosi i nebo plavim okicama. Bila je uvek veselo, nasmejano i radoznalo dete.

Sve se promenilo jednog momenta kada Helena počinje svakodnevno da povraća, postaje pospana, razdražljiva, ljuta, odbija da jede. Roditelji su pomislili da je u pitanju ljubomora prema tek rođenoj trećoj sestri.

Bonus video