OGLASIO SE ZIJIN MINING NAKON HAPŠENA DVA ZAPOSLENA! Dajemo punu podršku nadležnim organima


IZVOR: Republika/M.S. - 24.10.2024 | 16:51


Kompanija, kako navode, aktivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Foto: Printscreen/YouTube/SurcinPress
OGLASIO SE ZIJIN MINING NAKON HAPŠENA DVA ZAPOSLENA! Dajemo punu podršku nadležnim organima

Povodom hapšenja dva zaposlena u kompaniji Serbia Zijin Mining u Boru, kompanija izražava žaljenje zbog navedenih događaja i u potpunosti pruža podršku i saradnju nadležnim organima u cilju rasvetljavanja svih činjenica i okolnosti.

Serbia Zijin Mining posvećena je najvišim etičkim standardima u poslovanju i od početka svog rada, dosledno sprovodi politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku mita, korupcije i nezakonitih aktivnosti. Korupcija predstavlja ozbiljnu pretnju ne samo za našu kompaniju, već i za društvo u celini, i stoga osuđujemo svaki oblik koruptivnog ponašanja.
Kompanija već sprovodi unutrašnju istragu kako bi se utvrdili svi detalji u vezi s navedenim optužbama i uvele dodatne mere za unapređenje sigurnosnih i kontrolnih mehanizama u poslovanju. 

Serbia Zijin Mining nastaviće da aktivno sarađuje sa nadležnim institucijama i pojačaće interne mehanizme kontrole kako bi se sprečile slične situacije u budućnosti. Naš prioritet ostaje održavanje visokog stepena transparentnosti, odgovornosti i integriteta u poslovanju, kao i doprinos razvoju zajednice u kojoj poslujemo.

U skladu sa usvojenom politikom kompanije, koja proklamuje nultu toleranciju prema korupciji, kompanija aktivno sprovodi obuke zaposlenih, dobavljača i klijenata o antikorupciji.
Eliminisanjem mita i korupcije iz poslovnog procesa, stvaramo ravnopravno tržište na kojem se svi učesnici mogu takmičiti na osnovu sopstvenih postignuća i legitimno plasirati svoje proizvode i usluge. U uslovima poštene konkurencije, svako ima jednake šanse da dobije posao na pravi način. Naša obaveza je da zajednički radimo na sprečavanju svih oblika mita i korupcije, jer jedino zakonito poslovanje može biti smatrano dobrim poslovanjem i temeljem održivog razvoja.

Iz tog razloga Serbia Zijin Mining će nastaviti da radi na očuvanju i jačanju poverenja naših zaposlenih, partnera i šire javnosti u zakonito poslovanje, verujući da su naši osnovni principi — poštovanje zakona, integritet i transparentnost — temelji uspeha naše kompanije i da ćemo ih dosledno primenjivati u svim aspektima našeg poslovanja.