CENA SLAVSKIH KOLAČA OTIŠLA U NEBESA! Šok u beogradskoj pekari - kilogram kao suvo zlato!


IZVOR: Republika/J.B. - 27.10.2024 | 10:43


Promena cena pred slavski period!

Foto: Prntscrn/YouTube/Aurora Recepti
CENA SLAVSKIH KOLAČA OTIŠLA U NEBESA! Šok u beogradskoj pekari - kilogram kao suvo zlato!

Tema slavskog kolača ponovo zauzima centralno mesto u ovoj sezoni, s obzirom na to da su pekari odlučili da iskoriste trenutak kada domaćice biraju da ne mese same, već radije naručuju kolače iz pekara. Ova usluga može koštati i do 2.000 dinara po kilogramu.

Uoči slavskih praznika, kada se pripremaju tradicionalni specijaliteti, slavski kolač, kao jedan od ključnih simbola srpske kulture, ponovo dolazi u fokus. Cene ovog omiljenog pekarskog proizvoda variraju u zavisnosti od lokacije i kvaliteta, a razlike su značajne.

U Banatu, slavski kolač se može naći po ceni od oko 600 dinara za kilogram. Ova cena odražava lokalne tradicije i pristupačne troškove života, što omogućava pekarima da drže cene u razumnim granicama. Banatske pekare često nude kolače napravljene po tradicionalnim receptima, sa naglaskom na kvalitetne sastojke.

Foto: Izvor: YouTube/ Pekar Pekarica

Slavski kolač

Nasuprot tome, u centru Beograda cene slavskog kolača su u stalnom porastu. Tu se kilogram prodaje za oko 700 dinara, što je razumljivo s obzirom na viši životni standard i troškove poslovanja u glavnom gradu.

Beogradske pekare često nude razne dodatke i personalizovane dekoracije, što takođe može uticati na cenu.

Ipak, najzanimljivija situacija se dešava u jednoj poznatoj beogradskoj pekari koja naplaćuje čak 2.000 dinara po kilogramu slavskog kolača. Ova cena izaziva šok među potrošačima i postavlja pitanje o vrednosti i kvalitetu proizvoda.

Ništa oni više truda ne ulože nego kad spremaju običan hleb, ali znaju da će mnogi u nedostatku vremena ili zbog toga što ne umeju da spreme radije da kupe i ne razmišljaju o tome. Takvima i treba da se naplati papreno, jer se zna da se bar slavski kolač sprema u svom domu, ne kupuje se bilo gde, a samo znaju da kukaju - zaključio je Beograđanin Mirko.

Foto: youtube.com/Serpica Recepti

Slavski kolač sve skuplji

Pekari maksimalno koriste ovaj period godine da zarade, pa je na domaćicama da razmisle šta im se više isplati - par sati u kuhinji ili dodatan trošak koji nije zanemarljiv.

(Kurir)

BONUS VIDEO