KUVARICA OTKRILA ŠTA VLASNICI RESTORANA RADE AKO GOSTI NE POJEDU HRANU: Klopa nije skupa, ali POSTOJI "MALA" ZAČKOLJICA (VIDEO)
IZVOR: Republika - 08.12.2024 | 00:25
"Morate dodatno da platite"
Kuvarica u jednom porodičnom restoranu u Nemačkoj podstakla je raspravu kad je otkrila da njihov restoran dodatno naplaćuje gostima ako ne pojedu jela do kraja, prenosi ovu priču Telegraf.
"Morate dodatno da platite"
U viralnom videu na TikToku, koji je prikupio 4.6 miliona pregleda, tiktokerka je rekla: "Ako ne možete da pojedete hranu do kraja u našem restoranu, onda na kraju morate dodatno da platite".
Objasnila je da su se odlučili na taj potez zbog "posebnog koncepta" koji restoran nudi, u kojem gosti mogu da jede koliko god žele 90 minuta za 30 evra.
Naglasila je da je koncept "sve što možete da pojedete", a ne "sve što možete da naručite".
"Biće bacanja hrane"
- Mislim da je to vrlo pošten koncept - nastavila je, dodajući da je ovo vrlo često u restoranima u Nemačkoj, a njena izjava izazvala je burnu raspravu, prenosi Indeks.
- Nema ništa loše u tom konceptu, isto je i ovde u Kanadi - napisao je jedan tiktoker, a drugi se složio kako je to "razuman način" za ograničavanje bacanja hrane, dodajući: "Naš lokalni suši restoran ima isto pravilo - sve što možete da pojedete, osim što plaćate ostatke."
Ali nisu se svi složili. "Hipotetički gledano, to onda nije koncept 'sve što možete da pojedete', zar ne? Biće bacanja hrane jer se nekima možda neće svideti jelo nakon posluživanja".