HITNO SE POVLAČI OVAJ PROIZVOD SA TRŽIŠTA SRBIJE! Može da izazove teške povrede!


IZVOR: Republika/J.B. - 01.10.2024 | 11:03


Posebno se odnosi na jedan model!

Foto: Tanjug/AP
HITNO SE POVLAČI OVAJ PROIZVOD SA TRŽIŠTA SRBIJE! Može da izazove teške povrede!

Motocikli robne marke SUZUKI model V-Strom 800DE proizvedeni u periodu od 2022. do 2024. godine povlače se iz prodaje, objavljeno je na sajtu resornog ministarstva.

Na obuhvaćenim vozilima uočeno je da u toku vožnje može doći do pucanja ili do deformacije gazećeg sloja zadnjeg pneumatika, što potencijalno može dovesti do gubitka kontrole nad vozilom i povećati rizik od nezgode i povreda učesnika u saobraćaju.

Model je V-Strom 800DE, piše u obrazloženju o povučenim proizvodima prema portalu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO).

Podsetimo, sa tržišta Srbije povučeni su roboti za čišćenje bazena poznate robne marke u avgustu ovee godine.

Reč je o Zodiac model Freerider RF 5400 iQ i RF 5200 iQ proizvedeni u periodu od novembra 2023. do februara 2024. godine, artikal WR000411 i WR000576. Proizvod je dizajniran za rad u vodi radi čišćenja dna i zidova bazena.

Proizvođač je, nakon izvršenih ispitivanja, otkrio da u obuhvaćenim serijama ovih proizvoda – robota za čišćenje bazena - može doći do prodora vode unutar baterijskog bloka, kao i do pregrejavanja baterije, što može, pod određenim uslovima, da izazove požar.

Distributerima je, od strane proizvođača, poslat dopis, kako bi ga prosledili krajnjim potrošačima u cilju zamene baterijskih paketa, odnosno kako bi se proizvod povukao iz prodaje, napisano je na sajtu resornog ministarstva za uzbunjivanje, NEPRO, a koje obaveštava o povučenim proizvodima.

BONUS VIDEO